Privatna stvar: Suđenje novinarki za ubojstvo dečka zatvoreno za javnost!

NA SPLITSKOM Županijskom sudu danas je počelo suđenje novinarki Vesni Božanić Serdar, optuženoj za ubojstvo dečka Ante Čikeša Čikija. Početkom godine u svom stanu na Firulama ubola ga je nožem u prsa.

Ubojstvo do danas ostalo misterij

Bili su sami. Kako optužena do danas nije iznijela obranu, nitko zapravo ne zna što se dogodilo i zbog čega je Čiki platio glavom. Zna se samo da je stigla pizza i da je Božanić Serdar bila u visokom stupnju alkoholiziranosti, zbog čega je bila smanjeno ubrojiva u trenutku počinjenja djela.

Božanić Serdar izjavila je sutkinji Katije Blaće kako se ne osjeća krivom na način na koji je tereti optužnica. Ne spori da je došlo do tragedije, no pretpostavlja se da želi kazati da nije pri punoj svijesti zarila dragome nož u srce, odnosno, da se eventualno radilo o nehaju, a ne svjesnom činu.

Patolog Alujević bit će ključan svjedok

Sutkinja Blaće danas je saslušala četvero članova Čikešove obitelji te svjedoka koji je posljednji bio sa Vesnom i Čikijem, svega koji minut prije tragedije. Ne sjeća se da su odnosi bili napeti ili narušeni. Sve je djelovalo uobičajeno... Do danas nije otkriveno zbog čega je Vesna nasrnula na dečka, koji ju je svega pola godine ranije zaprosio u Komiži, pred punom plažom. 

Rasprava se odvija bez novinara, budući da je sutkinja Katija Blaće na traženje branitelja Tonija Vukičevića suđenje zatvorila za javnost zbog zaštite privatnosti optužene. Nastavak je zakazan za kraj studenog kada će se ispitati vještaci, patolog Antonio Alujević i psihijatar Borben Uglešić. Od naročite važnosti bit će svjedočenje patologa Alujevića, s obzirom na stav obrane oko samog počinjenja djela. Još se ne zna hoće li optužena dati obranu na samom kraju postupka.   

Pročitajte više