Prometna kod Grubišnog polja: Pijani vozač izvukao se s lakšim ozlijedama, poginuo putnik

Foto: Googlemaps

U PROMETNOJ nesreći koja se noćas dogodila u Orlovcu Zdenačkom kod Grubišina polja, smrtno je stradao 22-godišnji putnik, što je deveta poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, priopćeno je u subotu iz tamošnje Policijske uprave.

Nesreća se dogodila oko 23,45 sati kad je osobno vozilo Peugeot 307 (DA), kojim je upravljao 30-godišnjak pod utjecajem alkohola, na ravnom dijelu kolnika kroz Orlovac Zdenački u smjeru Grubišnog Polja izgubio nadzor nad vozilom.

Vozilo je desnim kotačima zahvatilo putnu bankinu, sletjelo u desni putni jarak, nakon čega se preokrenulo i udarilo u betonski stup javne rasvjete te se zarotiralo oko njega, priopćeno je.

Na mjestu događaja smrtno je stradao 22-godišnji putnik na stražnjem sjedalu, dok su vozač i 26-godišnji putnik na suvozačevom sjedalu zadobili lake tjelesne ozljede te su zadržani u na liječenju u Općoj bolnici Virovitica.

Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica ODO-a iz Bjelovara, koja je utvrdila da je uzrok nesreće neprilagođena brzina stanju i uvjetima na mokrom kolniku, te protiv vozača osobnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave, priopćeno je iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Pročitajte više