Propao Šostarov prijedlog: Alkohol će se ipak piti u zagrebačkim parkovima



PRIJEDLOG da se zabrani konzumiranje alkoholnih pića na javnim površinama u Gradu Zagrebu je, čini se, propao. Ovu inicijativu odbacili su Odbor za komunalno gospodarstvo i Odbor za prostorno uređenje Gradske skupštine, potvrđeno je za Index.

Skupština će o prijedlogu glasati idući četvrtak, a za očekivati je da će biti odbijen. Prijedlog je, podsjećamo, došao od Zvonimira Šostara, a podržalo ga je i Vijeće za prevenciju Grada Zagreba. Ideja je bila da se svakoga koga policija zatekne s alkoholom na javnoj površini kažnjava globom od 700 do 1000 kuna.

Namjeravali su "pomoći roditeljima u odgajanju djece"

Prijedlog Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje je bio da se zabrani pijenje alkohola na svim javnim površinama, osim u ugostiteljskim objektima ili na nekim manifestacijama. Tada nam je pročelnik Zvonimir Šostar kazao da u "pijenju na javnim površinama" ne može biti diskriminacije te se zbog toga ta zabrana željela proširiti i na punoljetne stanovnike.

Objašnjavao je da su se na tu zabranu odlučili zbog raširenog pijenja alkohola među mladima. "Smatramo da nema drugog načina da se prekine ta praksa", kazao nam je tada Šostar te dodao kako će ovim potezom "pomoći i roditeljima u odgajanju djece".

Pročitajte više