Propovijed Bozanićeva pomoćnika: Prijete nam bombom jer razotkrivamo lažnu demokraciju

"TO JE SAMO pokazatelj da riječi evanđelja dotiču samu srž istine i razotkrivaju lažnu demokraciju iza koje se krije diktatura jednoumlja. Svugdje u svijetu to je čin terorizma. Nadamo se da kod nas neće završiti samo s konstatacijom da je bila lažna dojava. Kao vjernici i građani ove zemlje imamo pravo znati tko i zašto zastrašuje vjernike", rekao je tijekom misnog slavlja zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski koji se osvrnuo na lažnu dojavu o postavljenoj bombi u zagrebačkoj katedrali.

Biskup Gorski naglasio je pred okupljenim vjernicima kako se vijest o prijetnji bombom proširila zbog stavova Crkve u naviještanju evanđelja. Također biskup je podsjetio da je na današnji dan u zagrebačkoj katedrali, na grobu bl. Alojzija Stepinca molio papa Ivan Pavao II. koji je i "sam zbog istog naviještanja evanđelja teško ranjen", prenosi IKA.

Podsjetimo kako je prije dva dana na temelju poruke o bombi u katedrali koja je stigla u redakciju Glasa Koncila policija pretražila Zagrebačku katedralu. Vijest o bombi na koncu se pokazala lažnom. Iz Glasa Koncila su napisali da im je danas u 10:41 sati stigao prijeteći mail s adrese udruga@udruga-david.hr. U tom mailu je stajalo da je bomba postavljena zbog Bozanićeve jučerašnje propovijedi u Mariji Bistrici.

Udruga David priopćila je kako nemaju ništa s "provokacijom podmetanja bombe u katedrali, niti s mailom koji je poslan Glasu koncila".

Pročitajte više