Proračun Osječko-baranjske županije 358 milijuna kuna

Foto: Ilustracija

PRORAČUN Osječko-baranjske županije za 2013. godinu iznosit će 358,5 milijuna kuna. Na namjenski dio proračuna u koji, između ostalog, spadaju sredstva za decentralizaciju, zakup poljoprivrednog zemljišta i lovstvo, odlazi oko 240 milijuna kuna, pa kad se to odbije, ostane približno 111 milijuna kuna, kaže Sanja Raguž, pročelnica Upravnog odjela za financije Osječko-baranjske županije.

"Iz tih 111 milijuna kuna mi moramo isfinancirati funkcioniranje Županije, plaće, sve ostale materijalne troškove, naše proračunske korisnike", pojašnjava Raguž.

Ove godine proračun opterećuju i lokalni izbori koji se financiraju na taj način. "Oni se moraju isfinancirati iz vlastitih sredstava. Dakle, moramo 5 milijuna kuna osigurati za to", rekla je Raguž.

Za kreativni dio proračuna koji se treba rasporediti po županiji, kad se odbiju svi projekti, nije bilo puno manevarskog prostora, ostalo je malo manje od 11 milijuna kuna, kaže Raguž, no, bez obzira na to i ovaj proračun prati strategije razvoja županije: "Pokušavamo financirati one projekte koje su od strateške važnosti. Na najbolji način ta sredstva pokušavamo iskoristiti, a na neki način to i uspijevamo", istaknula je Raguž.

Pročitajte više