Protjeran iz Kine: U Beogradu uhićen Marko Milićev

Foto i video: Blic

SRPSKA policija uhitila je u nedjelju navečer na beogradskom aerodromu Marka Milićeva koji se u Kini skrivao zbog ubojstva 21-godišnjeg Luke Jovanovića. Milićev je oko 22.20 sati sletio u Beograd gdje ga je dočekala specijalna policija i odvezla ga u Centralni zatvor, piše Blic.

Prema zakonskoj proceduri Milićev bi u najkraćem roku trebao biti saslušan u Trećem osnovnom tužiteljstvu koje vodi istragu protiv njega i njegovih pomagača.

Podsjetimo, Marko Milićev osumnjičen je da je 25. srpnja automobilom pregazio Luku Jovanovića na beogradskom Brankovom mostu prilikom povratka iz noćnog provoda s prijateljima. Milićev se nije zaustavio nakon nesreće nego je nastavio voziti, a Luka je sljedećeg dana podlijegao ozljedama i preminuo.

Milićev se nakon nesreće skrivao te je 10. kolovoza otišao u Tursku odakle je pobjegao u Kinu. U Kini je uhićen 29. kolovoza, pošto nije imao papire za boravak u zemlji protjeran je bez čekanja formalnog zahtjeva za izručenje. Milićev se tereti za kazneno djelo "teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa", učinjeno iz nehata i za koje mu prema zakonu prijeti kazna od 1 do 8 godina zatvora.
 
Na teret mu se stavlja i kazneno djelo nepružanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći za koje je predviđena ista kazna.

Pročitajte više