Provalili mu u kuću i napali ga: 75-godišnjak u Ivanjoj Reci umro od psihološke traume

Ilustracija: Index

ZAGREBAČKI policajci dovršili su kriminalističko istraživanje povodom pokušaja razbojništva i teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom nad 75-godišnjakom čije je mrtvo tijelo pronađeno u četvrtak, 13. prosinca  u njegovoj kući u Ivanjoj Reci. Utvrđeno je da su počinitelji 39-godišnjak i 36-godišnjak.
 

Provedenim očevidom na mjestu događaja i ostalim prikupljenim obavijestima  utvrđeno je kako su osumnjičeni u srijedu, 12. prosinca, oko 21 sat došli do kuće oštećenog uz prethodni dogovor da će 39-godišnjak provaliti u kuću i počiniti krađu, dok će 36-godišnjak čuvati stražu i paziti da netko ne naiđe. Počinitelji su od ranije poznavali oštećenog i uvjete u kojima je živio.
 
Kako su se i dogovorili, 36-godišnjak je ostao u blizini kuće, dok se 39-godišnjak popeo na krov, razmaknuo crijep i provalio u kupaonicu, a potom ušao u sobu u kojoj se nalazio 75-godišnjak. Kako bi ga prisilio da mu preda novac srušio ga je na pod, teško ga ozlijedivši, te mu kablom vezao ruke na leđa.

Muškarac umro od psihološke traume
 
Tada je 39-godišnjak otključao ulazna vrata kako bi 36-godišnjak ušao u kuću, a kad je 36-godišnjak ugledao oštećenog kako leži na podu i teško diše, odustao je od prethodnog dogovora i pobjegao iz kuće.
 
39-godišnjak je ostao u kući te je ispreturao stvari tražeći novac, kojeg najvjerojatnije nije pronašao. Potom je izašao iz kuće ostavivši oštećenog vezanog na podu sobe, što je nakon proteka neutvrđenog vremena dovelo do smrtnog ishoda, kako javlja PU zagrebačka, najvjerojatnije zbog psihološke traume. 
 
Od dana pronalaska mrtvog tijela oštećenog policijski su službenici uspjeli identificirati počinitelje te je protiv 39-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva u pokušaju i kazneno djelo teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom, dok je 36-godišnjak prijavljen zbog pomaganja u kaznenom djelu razbojništva u pokušaju. Nakon dovršenog krim. istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku.
 
 

Pročitajte više