Prvi intervju nakon bijega: Vođa narodne revolucije u BIH zatražio politički azil u Austriji

Screenshot: Youtube

NEFORMALNI vođa narodne revolucije u BIH koja je počela u Tuzli, Aldin Širanović, dao je svoj prvi intervju preko Skypea nakon bijega iz Bosne i Hercegovine.

Širanović je zajedno sa suprugom i maloljetnim sinom napustio BiH i pobjegao u Austriju gdje je, kako tvrdi, zatražio politički azil. U svom obraćanju najavio je nove prosvjede kao i da UDAR nastavlja s djelovanjem.

Osnivač skupine UDAR potvrdio je da je pobjegao jer se svakodnevno suočavao s prijetnjama likvidacijom.

"Dobivao sam prijetnje, dolazili su mi kući džipovima, hodali oko kuće i raspitivali se za moje dijete", rekao je Širanović.



"Ne znam kad ću se vratiti u Bosnu jer nijedna institucija u BIH mi nije dala zaštitu. Samo su se ogradili i rekli da mi ne mogu pomoći. Dao sam im čak i brojeve telefona s kojih su mi prijetili. Ja ću se vratiti kad situacija bude dobra za mene i sve građane. Dobio sam informacije da neki jedva čekaju da se vratim kako bi naudili meni i mojoj obitelji", rekao je Širanović.

O boravku svog vođe u Austriji oglasila se i skupina UDAR koja mu je pružila podršku.

"On i njegova obitelj su sad pod zaštitom Republike Austrije i zahvaljujemo CBC Group koji su stali iza našeg osnivača te mu pomogli prilikom smještaja", objavljeno je na web stranici pokreta UDAR.

Širanović je zaključio da političari u BIH vrše ratni teror nad svojim građanima. Pojasnio je i da ne može on osobno ući u svačije dvorište i povesti ih za ruku kako bi mirno prosvjedovali.

Naglasio je i da ne želi nikakvu političku funkciju u BIH te da nije pobjegao u Hrvatsku ili Sloveniju jer bosanske političke opcije imaju "svoje ljude" i u tim zemljama.

"Borite se i ne dajte se izmanipulirati sada kad ste nešto postigli", poručio je Širanović građanima BIH.

Pročitajte više