Psihijatar koji je napisao da šator-prosvjednici imaju "pogon na klerofašizam" prisiljen podnijeti ostavku

Foto: Hina

DOSADAŠNJI voditelj Odsjeka za psihijatriju varaždinske Opće bolnice, mr. sc. Nenad Horvat, podnio je ostavku zbog objave na Facebooku u kojoj je napisao da prosvjednici iz Savske imaju "pogon na klerofašizam".

Dr. Horvat je na svom Facebook profilu podijelio jedan novinarski članak o prosvjednoj povorci koju su branitelji održali 10. prosinca u Zagrebu, i koja je tada privremeno zaustavila promet Savskom cestom, a uz članak je napisao: "Domoljublje na četiri kotača... s pogonom na klerofašizam."

"U petak je naš djelatnik, voditelj Odjela za psihijatriju Nenad Horvat na jednoj društvenoj mreži iznio svoja stajališta o braniteljima i braniteljskoj populaciji za koja smo, provjerom, ustanova i ja odlučili da nisu bila primjerena", rekao je Smoljanec i dodao da s današnjim danom Nenad Horvat više nije voditelj, razriješen je dužnosti, a za obnašateljicu te dužnosti imenovana je dr. Zemira Medved.

"Mi smo odlučili da je to postupak preko kojega se ne može prijeći i prihvatili smo njegovu ostavku na mjesto voditelja Odjela za psihijatriju. On ostaje zaposlenik bolnice. Bolnica je učinila što je mogla i morala. Ako neke institucije budu željele povesti kakav postupak, na to ne možemo utjecati", rekao je Smoljanec i dodao da je javna riječ javna riječ u bilo kojem mediju te da je dopuštena svima, ali svatko ima odgovornost za izgovorenu javnu riječ. "Do sada nisam imamo nikakve informacije o sličnim istupima, a sada smo reagirali odmah čim smo saznali. Njemu je žao, kaje se zbog toga, ali riječi više ne može povući", istaknuo je Smoljanec.

Nenad Horvat izjavio je da mu je žao zbog nepromišljenog nastupa u javnosti.

"Ispričavam se svima koje sam uvrijedio. Posebno se ispričavam poslodavcu kojem sam nanio štetu. Iz moralnih razloga, podnio sam ostavku na funkciju u bolnici", rekao je Nenad Horvat.
 

Pročitajte više