Pusić: Parlamentarni izbori bit će iduće godine

Foto: FAH

VESNA PUSIĆ, ministrica vanjskih poslova i predsjednica HNS-a, najavila je da će se parlamentarni izbori održati 2016. godine. Kazala je to Pusić novinarima u Rijeci, gdje se održava regionalni sastanak HNS-a.

Govoreći o recentnim događajima na Markovom trgu, Pusić je kazala da na izborima koji će se održati iduće godine Hrvatsku treba zaštititi od samovolje, nasilja i uvođenja straha kao instrumenta politike. Na novinarsko pitanje je li slučajno spomenula iduću godinu kao termin održavanja izbora, Pusić odgovara da ona "ništa ne govori slučajno".

"Kao što znate, HNS je bio ključni čimbenik u pobjedi na izborima 2011. godine i bit će ključni čimbenik u pobjedi i na izborima 2016. godine. Što se tiče izbora, to je najvjerojatniji datum", rekla je Pusić.

Do sada se, podsjećamo, špekuliralo s raznim datumima održavanja parlamentarnih izbora. Postojale su čak i glasine da će se izbori održati prije ljeta, špekuliralo se s terminom u listopadu, a pojavila se čak i informacija da će se izbori održati 3. siječnja iduće godine, što je datum kada je SDP-ova koalicija predvođena Ivicom Račanom preuzela vlast 2000. godine.

Zoran Milanović na pitanje o datumu izbora i do sada nije želio odgovarati, već je samo tvrdio da će se izbori održati u zakonom propisanom roku. A krajnji rok je veljača 2016. godine.

 
 
 
 

Pročitajte više