Pusić: O koaliciji ćemo odlučiti do 15. srpnja, uvjeti ostaju isti

Pusić: O koaliciji ćemo odlučiti do 15. srpnja, uvjeti ostaju isti

Foto: FAH

PREDSJEDNICA Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Vesna Pusić rekla je u utorak u Čakovcu da će se odluka o koaliciji donijeti do 15. srpnja, a ulazak u koaliciju HNS će, kao i prije prošlih parlamentarnih izbora, uvjetovati sličnim točkama programa i projektima.

"O koaliciji ćemo odlučiti do 15. srpnja", rekla je na konferenciji za novinare održanoj u sklopu sastanaka organizacijskog jačanja za međimurski i varaždinski HNS. Istaknula je da će ulazak u koaliciju uvjetovati sličnim točkama programa i predloženim projektima, što je, podsjetila je, bio i uvjet za ulazak u Kukuriku koaliciju prije prošlih parlamentarnih izbora.

U vezi s dosadašnjim iskustvom u vladajućoj koaliciji rekla je da se krenulo s dogovorenim projektima, ali se s njima kasnilo. Dodala je kako je jedina prava mjera političkog uspjeha rezultat te je istaknula da nakon šest i pol godina konačno izlazimo iz krize.

Zemlje EU-a ukidaju ograničenja na zapošljavanje Hrvata

Rekla je da će 10 od 13 država Europske unije koje su imale restrikcije na kretanje radnika iz Hrvatske ukinuti tu odredbu, što je "odlična vijest". Na primjedbu novinara kako to znači dodatan odljev kvalitetne radne snage, što neće biti dobro za Međimurje koje graniči s dvjema državama članicama Europske unije, prva potpredsjednica Vlade i ministrica europskih i vanjskih poslova odgovorila je kako je svaka sloboda kretanja dobra vijest.

O ulasku Hrvatske u schengensku zonu rekla je kako to neće biti prije travnja sljedeće godine.

Na konferenciji su bili i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Predrag Štromar i član Središnjeg odbora Matija Posavec.

Sama će odlučiti o povlačenju sa čela HNS-a

Na pitanje kada će se povući s dužnosti predsjednice stranke s obzirom na to da su predsjednik i član Središnjeg odbora HNS-a Predrag Štromar i Matija Posavec, obojica nazočni na konferenciji za novinare, najavili kandidature za predsjednika stranke, Vesna Pusić je odgovorila kako će o tome ona odlučiti.

Predsjednik Središnjeg odbora i varaždinski župan Predrag Štromar rekao je kako vodstvo stranke očekuje da će na izborima osvojiti veliki broj mandata u 3. izbornoj jedinici. "Misija i cilj su nam veća zaposlenost, veće plaće, a za djecu što veći standard i obrazovanje", istaknuo je Štromar, a međimurski župan Matija Posavec je dodao da cilj politike mora biti služiti, a ne vladati te da ona mora biti servis građana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara