Pusić spremna za susret s Kajzerom: "Za tango je potrebno dvoje"

Foto: Dragan Matić/Cropix

"STRUČNJACI su završili svoj posao, kolega Erjavec i ja stigli smo blizu sporazuma o rješenju za Ljubljansku banku", izjavila je u Bruxellesu ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

"Slovenska strana je zbog svojih internih razloga promijenila osobu sa svoje strane. Mi takvih razloga nemamo. Funkcioniramo normalno unutar Vlade. Pretpostavljam da će sa slovenske strane tu biti jedna osoba, državni tajnik iz kabineta premijera", rekla je inoministrica nakon što je slovenski premijer Janez Janša odlučio za pregovore s Hrvatskom zadužiti državnog tajnika Tonu Kajzera.

Pregovore je do sada vodio inoministar Karl Erjavec. Pusić kaže da se promjenom pregovarača ne mijenja sadržaj, a s Kajzerom bi se mogla čuti već danas.

Nije li ovo usporavanje?


Pusić se nada susretu s Kajzerom tijekom ovog tjedna. Na pitanje nije li ovo usporavanje, jer Erjavec je govorio da bi se početkom ožujka u slovenskom parlamentu mogao naći prijedlog ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora, a sada se govori o 10. ožujku kao datumu susreta premijera, Pusić je poručila:

"Mislim da možemo biti gotovi i do 4. i do 10. Za tango je potrebno dvoje. Prema tome, bit će to onda kad obje strane odluče i slože se oko datuma, ali bit će na vrijeme i neće biti posljednji", rekla je Pusić koja je u Bruxellesu nazočila sastanku Vijeća za vanjske poslove Europske unije koje je raspravljalo o istočnom partnerstvu, summitu u Vilniusu, krizama u Maliju i Siriji te o sankcijama Zimbabveu.

Pročitajte više