Pusić zadovoljna s jedva 18 tisuća glasova?!

Foto: Hina

DAN POSLIJE euroizbora prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić zadovoljna je kao predsjednica HNS-a rezultatom stranke i njenim funkcioniranjem. Na konferenciji za medije u središnjici stranke kazala je da postotak koji je lista dobila nije mali, ali je manji od onog kojem su se nadali. Poruku birača su shvatili - Vlada mora pokazati rezultate.

"Svakako to vidim kao upozorenje birača bez obzira što govorimo da su europski izbori jedno, a nacionalni drugo, to je dijelom točno. No svatko tko je je u našoj poziciji i ne razumije to kao jedno ozbiljno upozorenje, nije dovoljno ozbiljan i odgovoran prema poslu. Mi to razumijemo kao upozorenje i razumijemo da treba trostrukim snagama i energijom raditi na realizaciji rezultata".

No, Pusić se nije posebno osvrnula na slab rezultat HNS-a, njihovi kandidati na listi osvojili su tek nešto više od 18 tisuća preferencijalnih glasova.

Na pitanje Media servisa je li slaba izlaznost od 25 posto porazna za političare, posebice vodeće stranke i nije li to poruka, Pusić je kazala da je to određena poruka, ali i da je izlaznost za 25 posto veća nego lani.

"U ovoj situaciji općeg razočaranja s politikom dobro je da je trend izlaznosti pozitivan, na njemu treba i dalje raditi. To je proces na kojem treba očito raditi. Naš je cilj da motiviramo što više ljudi jer to znači legitimitet europskih institucija."

Pusić nije željela komentirati razvoj situacije u SDP-u, potencijalno razrješenje sukoba, odnos Milanović-Picula i kako bi se to sve moglo odraziti na vladajuću koaliciju:

"Hvala na ovom pitanju, no ne bih komentirala situaciju kod koalicijskog partnera, to je posao koji oni rade i odradit će i mi kao ozbiljan partner u taj posao se nećemo miješati".

Uz Pusić su na konferenciji za medije bili varaždinski župan Predrag Štromar koji je istaknuo dobar rezultat u županiji, još bolji nego lani, te da nema raskola u stranci. Govorio je i kandidat Marin Vučić, te izabrani europarlamentarac s Kukuriku liste, HNS-ov Jozo Radoš. Zahvalili su biračima. Radoš izbor u EP vidi kao nastavak svog rada za dobro ljudi, Hrvatske i Europe. Priključit će se grupaciji liberala, a u fokusu će mu biti energetika i gospodarstvo te pridobivanje kolega iz grupacije za ostvarenje hrvatskih nacionalnih ciljeva.

Pročitajte više