Pusić protiv koalicije SDP-a i HDZ-a: "Treba nam mogućnost izbora"

Foto: Hina

PREDSJEDNICA HNS-a Vesna Pusić u Splitu je komentirala mogućnost velike koalicije u Hrvatskoj.

U mnogim demokratskim državama postoji mogućnost velikih koalicija, odgovorila je Pusić na upit o mogućnosti takvog saveza najvećih stranaka u Hrvatskoj. No šefica HNS-a nije za takvo što u našoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je pogotovo u državama koje nemaju dugu demokratsku kulturu važno imati mogućnost i pravo izbora. Mi godinama nismo imali više od jedne stranke i jedna od važnih stvari koja se postigla u ovih 20 godina je da možemo birati. Ne bih voljela da nam netko oduzme tu mogućnost da biramo između različitih političkih opcija. To ne znači da opcija na vlasti i ona u opoziciji ne mogu oko nekih stvari postići dogovor, kao što smo imali recimo konsenzus oko europskog projekta", rekla je Pusić.

Pusić je u Splitu govorila i o važnosti nastavka regionalizacije.

"Mislim da je vrlo važno i dobra ideja prenošenje cijelog niza ovlasti sa središnje države na lokalnu samoupravu. Nešto što zaista središnja vlast treba sjesti s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave da se dogovori u kojoj formi. Dakle, ne radi se o tome da se nužno mijenjaju statusi, već se radi o tome da se dodaju ovlasti i naročito, novac", rekla je Pusić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara