Radman: HRT ima previše radnika za ono što danas radi, program nije dovoljno kvalitetan

Foto: Bruno Konjević/Cropix

DANAS je na zagrebačkom Veleučilištu VERN održan panel "Televizija 21. stoljeća" o razvoju tehnologija i komunikacijske infrastrukture te promjenama trendova u načinu konzumacije medijskih sadržaja. Na panelu su govorili glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman, predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić i predsjednik Uprave RTL Hrvatska Johannes Zuell.

Mavrić je rekao da se u budućnosti očekuje sve veća interakcija televizije i gledatelja. Da za televiziju u budućnosti postoji puno više mogućnosti nego rizika, smatra i Zuell, koji je kazao da je i u Hrvatskoj zadnjih godina porasla gledanost televizije, javlja HRT.

Radman je istaknuo da je za budućnost HRT-a ključan sadržaj programa, a još više proizvodnja kvalitetnog sadržaja. Bio je i kritičan prema kvaliteti programa tog medija, koji je, kako je rekao, znatno ispod kvalitete koju bi trebao imati s obzirom na resurse i potencijal kojima HRT raspolaže. "Imamo previše radnika za ono što danas radimo", rekao je Radman.

Zuell drži da bi iz programa javne televizije trebalo izbaciti komercijalne reklame te ocjenjuje da bi se time povećala gledanost programa HRT-a, a to bi bilo dobro za sve druge medije - i tisak i radio. Radman je istaknuo da HRT-u treba dopustiti komercijalizaciju svojih prihoda, ali ne od oglašavanja, već od prodaje svojih proizvoda.

Pročitajte više