Radnici Imunološkog na rubu gladi: "Tražit ćemo Bandića novac za plaće"

Foto: Hina

RADNICI Imunološkog zavoda još uvijek nisu primili sve zaostale plaće, na što je pismom upućenim premijeru Zoranu Milanoviću, i nadležnim ministrima, reagirao sindikat EKN.

U pismu koje potpisuje predsjednica podružnice sindikata EKN u Imunološkom zavodu Lidija Jagarinec, upozorava se da je posljednja plaća isplaćena radnicima ona za ožujak.

"Kako plaće nisu isplaćene (osim za ožujak 2015.), radnici žive na rubu gladi s minusom na tekućem računu i neplaćenim režijama, potrebno je nabaviti ogrjev za zimu, a i školska godina je pred vratima, treba nabaviti knjige, bilježnice, pribor...", navodi se u pismu Sindikata.

Iz Sindikata podsjećaju i na ponudu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji im je ponudio pozajmicu za plaće, te su kažu da su ponudu spremni prihvatiti.

"Kako je gradonačelnik Grada Zagreba radnicima ponudio pozajmicu za plaće, Sindikat EKN-a obratit će se gradonačelniku i zatražiti pomoć. Još jednom vas molim kao odgovorne ljude da u što kraćem roku pronađete sredstva za isplatu plaća radnicima i zajedno sa Sindikatom EKN-a zatražite pomoć i od Grada Zagreba", stoji u pismu.

"Radnici Imunološkog zavoda ne mogu odlukom Vlade podmiriti troškove života, potrebna nam je plaća a sasvim je svejedno iz kojeg će izvora biti isplaćena. Smatramo da je neozbiljno i neodgovorno javno iznositi da je problem Imunološkog zavoda riješen, da su doprinosi podmireni, da će plaće biti isplaćene u kratkom roku, a radnici nemaju od čega živjeti", upozoravaju iz Sindikata EKN.

Pročitajte više