Radnik WHO-a zaražen ebolom stigao na liječenje u Hamburg

Foto: Hina

DJELATNIK Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koji je zaražen ebolom sletio je u srijedu u Hamburg te će biti prebačen u sveučilišnu kliniku.

Posebni zrakoplov sletio je u Hamburg iz Sijera Leonea, a pacijent će uz jake sigurnosne mjere biti prebačen do bolnice. U Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji uvjereni su da će u klinici Bernhard-Nocht spasiti život njihovom radniku jer se tamo nalaze vrhunski stručnjaci, piše njemački Bild.

U Londonu započelo liječenje medicinskog tehničara zaraženog ebolom

U ponedjeljak je u Londonu počelo liječenje Britanca koji se zarazio ebolom u Sijera Leoneu. Radi se o Williamu Pooleyju, 29-godišnjem medicinskom tehničaru koji je radio kao volonter, javlja BBC.

Zaraženi medicinski tehničar liječit će se u specijaliziranoj izolacijskoj jedinici, jedinoj takve vrste u Europi. Medicinsko osoblje moći će komunicirati s pacijentom, no biti će odvojeni plastikom i gumom. Ventilacijska jedinica očistit će zrak prije puštanja u atmosferu.

Pooley je prvi Britanac koji je zaražen ebolom od koje je do sada umrlo 1427 osoba. Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da je na zapadu Afrike zaraženo 2615 osoba.

Sve škole u Nigeriji zatvorene do listopada

Zbog epidemije ebole nigerijske vlasti su odlučile zatvoriti sve škole do 13. listopada, a odluka je donesena uoči početka nove školske godine. Nastava je trebala početi u ponedjeljak.

Odluka je donesena kako bi se nastavnicima dalo vremena za edukaciju o tome kako djelovati u slučaju da posumnjaju da je netko od učenika zaražen ebolom.

U Nigeriji je dosad od ebole umrlo pet osoba. Najviše smrtnih slučajeva zabilježeno je u Liberiji i Sierra Leoneu.

Pročitajte više