"Radnik od 26 sekundi" dobio otkaz u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova

Foto: Hina

BIVŠI ataše iz misije Hrvatske u EU, Andrija Raspudić, poznatiji kao "radnik od 26 sekundi" dobio je otkaz jer se danima nije pojavljivao na radnom mjestu u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, iako se njegov "rad" ionako sastojao samo od dolaska na radno mjesto.

"Djelatniku je, u skladu sa zakonskim odredbama, uručeno rješenje o otkazu jer se nije pojavio na poslu više od 5 dana", kažu u MVEP, iako Raspudićev odvjetnik tvrdi kako je Raspudić na godišnjem odmoru.

Sukob između Raspudića i MVEP traje već više od godinu dana, otkako je u srpnju prošle godine završila misija Hrvatske u EU, a Raspudić ostao bez diplomatskog statusa jer je utvrđeno da ima samo srednju stručnu spremu, umjesto potrebne visoke stručne spreme.

Raspudić je službenik u MVEP još od 1992. godine, a nakon povratka iz Bruxellesa u Zagreb nisu mu se svidjela radna mjesta, koja su mu u skladu s njegovom stručnom spremom ponudili pa nije želio raditi, tako da su mu u veljači ove godine obustavili plaću, ali mu nastavili isplaćivati doprinose.

Njegov odvjetnik, suprotno tvrdnjama iz Ministarstva, navodi kako Raspudić nije radio jer mu u Ministarstvu nisu osigurali ni stol za rad.

Ministrica Vesna Pusić unatoč činjenici da se na radnom mjestu tek pojavio pa odmah otišao, navodno mu ranije nije mogla dati otkaz jer ga je štitio Zakon o državnim službenicima pa se moralo čekati da se danima uopće ne pojavi na poslu.

 

Pročitajte više