Raspisan novi natječaj za prodaju Uzorovih strojeva

Foto: Jakov Prkić/Cropix

TRGOVAČKI sud u Splitu ponovno je raspisao natječaj za prodaju strojeva i poslovnih prostora u Šibeniku tvrtke Uzor. Nakon nekoliko neuspješnih ročišta na kojima se nije javio niti jedan kupac, novo je zakazano za 6. ožujka u 12 sati.

Nova usmena javna dražba oprema i strojeva započet će s cijenom od milijun kuna. Potencijalni kupci moraju unaprijed platiti i jamčevinu od 100 tisuća kuna. Radnice Uzora nezadovoljne su ovom odlukom Trgovačkog suda jer smatraju da im se tako u cijelosti zatvaraju radna mjesta. Zbog toga su jučer na skupu Proinvest dočekale i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka kako bi ga upoznale sa svojim problemima.

"Da sudovi počnu raditi u skladu sa zakonom, dakle sve štetne radnje koje su se događale u Uzoru da se pobijaju, a ne da se sakrivaju pod jorgan, pod kamen, pod stinu", rekla je sindikalna povjerenica Uzora Liljana Šućur ministru. "Je, i nikad ne izađu van. Imate pravo, dat ćemo sve od sebe", odgovorio je Vrdoljak.

"Mi znamo da imamo pravo i isto tako vas molimo da nam se ne prodaju strojevi jer se mi želimo vratiti za te strojeve raditi. Bruno, Zvonimir Orešar i kompanija su ostali dužni radnicima i državi. Sada država prodaje strojeve i to nije od države pošteno", istaknula je Šućur i dodala: "Ako se želite malo bolje informirati, pogledajte Youtube - trgovački sud Uzor pa ćete vidjeti kako se vodi stečajni postupak i kako se vodi ročište", izjavila je Šućur.

 

Treće ročište za prodaju poslovnih prostora u Šibeniku održat će se 5. ožujka, a cijena za 61 kvadrat prostora iznosit će 250 tisuća kuna.

Pročitajte više