Raspisana tjeralica: Ovo je muškarac koji je u petak pobjegao iz pulskog zatvora

Foto: MUP

POLICIJSKI službenici PU istarske tragaju za Bojanom Dragičevićem (1981.), koji je 22. kolovoza oko 16 sati, prilikom povrataka sa šetnje, preskočio zid i pobjegao iz Zatvora u Puli, gdje se nalazio na izdržavanju kazne zatvora.

Temeljem zahtjeva Zatvora u Puli, za muškarcem je raspisana tjeralica te policijski službenici poduzimaju intenzivne mjere u cilju njegova pronalaska. Policija moli sve građane koji imaju informacije o bjeguncu da obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu broj telefona 192.

Podsjetimo, tijekom posljednja tri dana iz hrvatskih su zatvora pobjegla dvojica zatvorenika - jedan iz zatvora u Puli, a drugi u Zadru. Prvi bijeg dogodio se u četvrtak oko dva sata ujutro u Zadru, kada je 22-godišnji I.M., koji je u tamošnjem zatvoru izdržavao kaznu, pobjegao iz kaznionice. Nalazio se na medicinskoj obradi, a osiguranje je provodio jedan pravosudni policajac. U jednom trenutku zatvorenik je napao pravosudnog policajca, kojem je, iako je primijenio tjelesnu snagu, zatvorenik uspio pobjeći skočivši kroz prozor.

Drugi bijeg dogodio se u petak u Puli, kada je 33-godišnji B.D. pobjegao tijekom šetnje u zatvoru. Prema neslužbenim informacijama, u pokušaju da ga zaustavi jedan od pravosudnih policajaca zapucao je u zrak. Inače, radi se o zatvoreniku koji je u pulski zatvor smješten nakon neuspjelog bijega iz kaznionice u Lepoglavi u rujnu prošle godine.

Upravitelj pulskog zatvora podnio je neopozivu ostavku, dok će protiv troje pravosudnih policajaca iz istog zatvora biti pokrenuti stegovni postupci.

Pročitajte više