Rasprava u Saboru: "Ovo je teže od Ane Karenjine, a vi u tri dana želite da se izglasa Zakon"

Foto: Hina

SABOR raspravlja o novom Zakonu o osiguranju koji se donosi po hitnom postupku. Riječ je o novom regulatornom okviru za osiguravateljski posao koji se usklađuje s europskim direktivama.

Zakon je predstavio Igor Rađenović iz ministarstva financija.

"Koji su bili osnovni ciljevi za donošenje ovog zakona koji danas predlažemo. To su prije svega uspostava novih pravila u sektoru osiguranja, veća zaštita osiguranika i korisnika osiguranja, sprečavanja poremećaja na samom tržištu osiguranja i dugoročna stabilnost samog sektora osiguranja i time čitavog financijskog sustava," rekao je Rađenović iz ministarstva financija.

Oporba po običaju zamjera vladajućima što se zakoni donose po hitnom postupku pa je tako ovaj zakon u proceduru poslan tek u petak. HDZ-ov Goran Marić.

"Gospodine zamjeniče ministre, jeste li pročitali ovaj zakon u potpunosti? Niste jer niste stigli. Fizičke to niste mogli, jer nisam ni ja. Ovo je teže od Ane Karenjine i opširnije, a vi u tri dana želite da se izglasa ovaj Zakon," rekao je Marić.

Branko Vukšić složio se s oporbenim kolegom, naglasivši da se demokratskom parlamentarizmu često izruguje te da je pitanje je li se Sabor pretvorio u kuću lutaka.

"Ovaj Zakon će se izglasati u petak pa taman znamo li to ili ne znamo da ga je predložio Mickey mouse. To nije važno, rečeno je da se zakon mora prihvatiti bez obzira što u njemu piše jer tako su odlučili oni s druge strane Markova trga," rekao je Vukšić.

Pročitajte više