Rat Hrvata i Mađara u Ini: Dvoje članova nadzornog odbora napustilo sjednicu

Foto: FAH

DVOJE hrvatskih članova nadzornog odbora Ine - Mladen Proštenik i Maja Rilović - napustili su sjednicu NO-a zbog odluke o produljenju mandata aktualnoj upravi. Mađari su, naime, odlučili mandat upravi produljiti samo za godinu dana, i to vjerojatno jer se nadaju smjeni vlasti na parlamentarnim izborima.

Vlada RH već ranije je predložila da troje hrvatskih članova u upravi Ine - Niko Dalić, Ivan Krešić i Davor Mayer - na tim funkcijama ostanu još jedan mandat. No, Mađari su inzistirali da se kompletnoj upravi mandat produlji samo na godinu dana, zbog čega su Proštenik i Rilović u znak prosvjeda napustili sjednicu.

Na sjednici je ostao predsjednik NO-a Siniša Petrović, te je ipak donesena odluka da se mandat uprave produlji samo do 31. ožujka iduće godine.

"Na sjednici Nadzornog odbora Ine održanoj 31. ožujka 2015., Nadzorni odbor ponovno je imenovao Zoltána Áldotta za predsjednika Uprave Ine te Niku Dalića, Gábora Horvátha, Ivana Krešića, Davora Mayera i Pétera Rataticsa za članove Uprave Ine za razdoblje od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016.", priopćeno je iz Ine.

Pročitajte više