Republikanci napali Obamu zbog priznanja da je konzumirao pseće meso

PREDIZBORNA bitka između aktualnog američkog predsjednika Baracka Obame i republikanskog kandidata Mitta Romneyja djelomično se premjestila i na Twitter. Nakon što je jedan washingtonski politički list na toj društvenoj mreži objavio dijelove Obaminih memoara, u kojima priznaje da je tijekom odrastanja u Indoneziji jeo pseće meso, Republikanci su odmah krenuli u akciju i zasuli predsjednika kritikama, javlja Fox News.

Nakon brojnih rasprava o tome koji kandidat ima bolju politiku borbe za ženska prava i protiv nezaposlenosti, politički protivnici okrenuli su se i temama povezanima s psima. Tako je još u siječnju, nakon što je Romney priznao da je svog psa od Bostona do Kanade vozio u košari na krovu automobila, Obama i Demokrati oštro su osudili takvo ponašanje.

Obamin politički savjetnik David Axelrod odmah je na Twitteru objavio fotografiju predsjednika sa svojim psom u automobilu uz komentar "evo kako brižni vlasnici prevoze svoje pse".

Nakon što je list objavio dijelove memoara u kojima Obama priznaje da je kao dječak konzumirao pseće meso, Republikanci su odmah krenuli u akciju i oštro kritizirali njegove poteze.

Oglasila se i Udruga za zaštitu životinja "PETA", čiji su predstavnici istaknuli kako Obamu ne treba osuđivati zbog nečega što je učinio dok je bio dječak, ali da treba osuditi odrasle osobe koje su mu ponudile takvu hranu.

Pročitajte više