Restrukturiranje Holdinga Đuro Đaković: Preko 200 ljudi završit će na burzi

Screenshot: Google Maps

NADZORNI odbor Holdinga Đuro Đaković danas je usvojio plan restrukturiranja i poslovne strategije tvrtke do 2020. godine, a u sklopu kojih će doći do spajanja pojedinih tvrtki te gašenja ili izdvajanja djelatnosti za koje u Holdingu drže da nemaju budućnost.

Na Zavod s otpremninama

Uz otpremnine na Zavodu za zapošljavanje do kraja godine završit će više od 200 zaposlenih, najavio je predsjednik uprave Holdinga Đuro Đaković Tomislav Mazal na večerašnjoj konferenciji za novinare.

Još 117 radnika bit će izdvojeno u posebnu elektromontažersku tvrtku koja će biti ponuđena na otkup radnicima ili strateškom partneru. Holding Đuro Đaković trenutno ima 1.126 zaposlenih.

Mazal: Nije najsretnije rješenje

"Sve je ovo trebalo učiniti i prije, jer bi efekti ozdravljenja već danas bili vidljivi. Čini se da moramo doći do zida i shvatiti da dalje ne ide. Cijela reorganizacija rezultira i brojem zaposlenih. Svjesni smo da to nije najsretnije rješenje", rekao je Mazal.

"Kaže se da radnici snose veliki teret, ali u 17 zadnjih godina vlasnici su izgubili milijardu kuna. Prošle godine čisti operativni gubitak bio je blizu 65 milijuna kuna, on ni ove godine neće biti manji. Trenutak je da ono što vrijedi u ovoj tvrtki izvučemo na površinu", rekao je.

Većina otkaza u upravama i administraciji

Dodao je da će se točan broj radnika koji su višak, kao i koji su to radnici, znati u narednih mjesec dana. Među otpuštenim radnicima, po Mazalovim riječima, većinu bi trebali činiti oni iz uprava i administracije.


Spajanjem tvrtki unutar Holdinga umjesto dosadašnjih sedam bit će formirane tri tvrtke: Đuro Đaković specijalna vozila, Đuro Đaković industrijska rješenja i Đuro Đaković energetika i infrastruktura. Cijeli proces preustroja Đure Đakovića trebao bi završiti sredinom 2015. godine.

Fokus na prodajnim aktivnostima

"Fokus će biti na prodajnim aktivnostima, tamo i gdje smo dobri nedostaje nam uspješna prodaja", istaknuo je Mazal.

Holding Đuro Đaković očekuje da do kraja godine dobije i dozvolu za dokapitalizaciju emisijom novih dionica, očekivani prihod je oko 194 milijuna kuna.

Pročitajte više