Roditelji, oprez! IKEA povlači iz prodaje zaštitne ogradice za djecu, prijavljena 3 slučaja ozljeda

Screenshot: IKEA

IKEA je danas objavila kako povlači PATRULL KLÄMMA i PATRULL SMIDIG zaštitne ogradice zbog mogućnosti od pada. IKEA upozorava kupce koji su kupili PATRULL KLÄMMA ili PATRULL SMIDIG zaštitnu ogradicu da je ne koriste na vrhu stepeništa. PATRULL KLÄMMA ili PATRULL SMIDIG zaštitna ogradica sigurna je za upotrebu na vratima te na dnu stepeništa.

Priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti.

"IKEA upozorava kupce koji su kupili PATRULL KLÄMMA ili PATRULL SMIDIG zaštitnu ogradicu da je ne koriste na vrhu stepeništa.

PATRULL KLÄMMA ili PATRULL SMIDIG zaštitna ogradica sigurna je za upotrebu na vratima te na dnu stepeništa.

Prijavljena tri slučaja ozljeda djece

Tvrtka IKEA zaprimila je izvješća da je trenje koje nastaje između zida i zaštitne ogradice nedovoljno da zadrži ogradicu na mjestu na kojem je montirana. Ogradica montirana na vrh stepeništa predstavlja opasnost od pada i ozljede. Dosad su prijavljena tri slučaja ozljeda djece uslijed pada niz stepenište.

Kupci koji žele zadržati svoju PATRULL KLÄMMA ili PATRULL SMIDIG zaštitnu ogradicu te je koristiti na vratima ili dnu stepeništa mogu besplatno kontaktirati tvrtku IKEA kako bi dobili ažurirane upute za korištenje i nove sigurnosne naljepnice koje je potrebno staviti na zaštitnu ogradicu.

Moguće vraćanje ogradica te ostvarivanje povrata novca

Kupci koji žele vratiti svoju PATRULL KLÄMMA ili PATRULL SMIDIG zaštitnu ogradicu s oznakom datuma 1510 (GGTT; godina – tjedan) ili ranije, mogu to slobodno učiniti u bilo kojoj robnoj kući IKEA uz povrat cjelokupnog iznosa. Kupci mogu vratiti i PATRULL produžne ogradice te dobiti povrat cjelokupnog iznosa. Za povrat iznosa nije potreban dokaz o kupovini ogradice.

PATRULL KLÄMMA i PATRULL SMIDIG zaštitne ogradice u prodaji su od 1. kolovoza 1995.

Za više informacija kontaktiraj Kontakt centar službe za kupce 01/445-5444", zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte više