Sada je i službeno: HOTO centar nije građen zbog javnog interesa



"GRADONAČELNIK Zagreba Milan Bandić poslao je Gradskoj skupštini na usvajanje zaključak kojim se Grad Zagreb odriče javnog interesa u polivalentnim dvoranama koje je u svom shopping centru na Cvjetnom trgu, navodno za javnu korist, gradio poduzetnik Tomislav Horvatinčić", piše današnje izdanje Novog lista podsjećajući da su pri gradnji shopping centra spomenute polivalentne dvorane predstavljene kao javni interes kao i da je to bio jedan od glavnih argumenata u korist gradnje Centra.

Odrekli se prava na povrat

Navodi o javnom interesu utvrđeni su i ugovorom koji je Grad potpisao s Horvatinčićevom HOTO grupom.


Tako je sukladno odredbama tog Ugovora, sklopljenog 14. svibnja 2009. godine, HOTO grupa imala pravo na povrat 7,2 milijuna kuna, jer je, opet navodno, "na elemente javnog interesa utrošila 23,8 milijuna kuna". Grad Zagreb, sada se tog javnog interesa odrekao, a Horvatinčić se odrekao prava na povrat 7,2 milijuna kuna.

NIšta od javnog interesa, baš kao što su rekli kritičari

Onog trenutka kada Gradska skupština prihvati ovaj prijedlog, odnosno ako ga prihvati, od javnog interesa unutar Horvatinčićevog shopping centra neće ostati ništa, napominje Novi list.

Ako bude prihvaćena ova odluka, ona će dati za pravo kritičarima koji su otpočetka tvrdili da je priča o javnom interesu samo trojanski konj kojim je investitoru omogućena izgradnja na atraktivnoj lokaciji, zaključuje se u tekstu.

Pročitajte više