Sanader napao financijskog vještaka Ručevića: Nalaz je lažan i zlonamjeran

Foto: Hina

U NASTAVKU suđenja za Fimi mediju svjedočio je financijski vještak Zrinko Ručević čiji je nalaz bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader ocijenio tendencioznim.

Ručević je u svom prvom nalazu prošle godine ustvrdio da nesrazmjer između prihoda i imovine Sanadera iznosi oko 24 milijuna kuna, a danas je iznio dopunu vještačenja na koju je obrana imala niz primjedbi, od toga da nije uzet u obzir Sanaderov iskaz vezano za vrijednost umjetnina, kao ni mišljenje stručnjaka, do toga da je propustio u nalaz unijeti sve prihode koje je Sanader ostvario pogotovo u Austriji.

Vještak je odgovorio kako je nalaz izgradio u skladu s raspoloživom dokumentaciju, nisu mu svi Sanaderovi bivši poslodavci poslali podatke, a vezano za vrijednost umjetnina, predložio je da se od strane drugog vještaka napravi dopunska analiza.

Kada bi se uzele u obzir tvrdnje Sanadera o zaradi u Austriji, razlika između prihoda i imovine obitelji Sanader iznosila bi gotovo osam milijuna kuna prema nalazu vještaka.

Sanader je njegov nalaz ocijenio lažnim, zlonamjernim i tendencioznim te u nekoliko navrata ušao u verbalni sukob sa sutkinjom koju je pitao zašto brani vještaka, na što ga je sutkinja upozorila da se ponaša na primjeren način i da se prestane svađati i vikati. Sanaderova obrana zatražila je da se izradi dopuna knjigovodstvenog vještačenja.

Pročitajte više