Šef HTV-ovog programa: "Najbolji sadržaji Dnevnika 3 sada su u Otvorenom"

Foto: HRT

ZBOG čega je ukinut Dnevnik 3? Pitanje je to na koje je na sjednici Programskog vijeća HRT-a morao odgovarati novi ravnatelj programa Saša Runjić.

Nekoliko članova Programskog vijeća na današnjoj sjednici izrazilo je neslaganje zbog odluke da se umjesto Dnevnika 3 u program HTV-a vrati emisija Otvoreno. Član vijeća Bruno Kragić rekao je kako izostanak vijesti nakon Otvorenog na Prvom programu vidi kao manjkavost.

Međutim, prema Runjićevim riječima, Otvoreno je vraćeno u program zato što "sadrži najbolje od Dnevnika 3, a to je razgovor uživo o aktualnim temama".

"Čitav je niz okolnosti koje su dovele do te odluke. Plasman vijesti u Dnevniku 3 nije bio značajno kvalitetniji nego u ostalim vijestima. Najbolji sadržaji Dnevnika 3 i sada su sadržani u Otvorenom", kazao je Runjić.

Podsjećamo, Index je već pisao kako se u prisavskim kuloarima naveliko priča da je ukidanje Dnevnika 3 bila politička, a ne urednička odluka. Ekipa Dnevnika 3, predvođena Tatjanom Munižabom, redovito je kritizirala i Vladu Zorana Milanovića i predsjednika Ivu Josipovića, a zbog takvog su pristupa i postali gledaniji od središnjeg HTV-ovog Dnevnika.

Pročitajte više