Šef uprave Dalekovoda podnio ostavku

Foto: Liderpress.hr

MATJAŽ GORJUP podnio je ostavku na dužnost predsjednika uprave Dalekovoda. U priopćenju iz Dalekovoda navodi se da je Gorjup podnio ostavku iz osobnih razloga.

"Nakon godinu dana provedenih  na mjestu predsjednika Uprave društva  Dalekovod d.d. sa žaljenjem objavljujem svoju ostavku iz osobnih razloga. Moram naglasiti da mi je doista teško otići u trenutku kada kompanija još nije završila svoje ozdravljenje no vjerujem da će novi predsjednik uprave uspješno završiti započeti posao.  Ujedno zahvaljujem na suradnji svim svojim suradnicima, zaposlenicima i poslovnim partnerima Dalekovoda što su svo ovo vrijeme omogućili normalno poslovanje kompanije", izjavio je Gorjup.

Nadzorni odbor Dalekovoda će na svojoj narednoj sjednici imenovati novog predsjednika uprave.

Podsjećamo, upravo je u tijeku kontroverzna predstečajna nagodba Dalekovoda, zbog koje je zaiskrilo između Slavka Linića i suca Mislava Kolakušića. Sudac Trgovačkog suda Kolakušić zaustavio je predstečajnu nagodbu Dalekovoda, te tražio ocjenu ustavnosti zakona kojim je predstečajna nagodba omogućena.

Iako se o Kolakušićevom zahtjevu za ocjenom ustavnosti zakona tek treba raspravljati, Ustavni sud mu je naredio da odblokira proces predstečajne nagodbe u slučaju Dalekovoda. Dalekovod je zatim podnio zahtjev za Kolakušićevim izuzećem, ali Trgovački sud ih je odbio.

Pročitajte više