Šefovi Porezne uprave u Šibeniku pod istragom Uskoka

Foto: Porezna uprava

"DJELATNICI USKOK-a u utorak ujutro ušli su u Poreznu upravu u Šibeniku. Službenih informacija za sada nema, no neslužbeno se saznaje da se istražuje nekoliko djelatnika Uprave", objavio je jutros lokalni šibenski portal tris.com.hr.

Isti izvor javlja da zaštitarska služba priječi građanima odlazak na kat Porezne uprave gdje se nalaze uredi. Šalteri za građane koji se nalaze u prizemlju, rade normalno.

Šefovi porezne pod istragom zbog ATP-a

"Djelatnici USKOK-a od jutros se nalaze iza zatvorenih vrata ureda pročelnika šibenske Porezne uprave Željka Vujina uz prisutnost dvoje svjedoka. Vujinu je, pak, isključen mobitel, a kako to obično biva u ovakvim situacijama kada je istraga u tijeku, USKOK se ne oglašava prema medijima", objavio je sibenskiportal.hr.

Da Uskok provodi istragu objavio je i sibenik.in koji piše da su djelatnici PN Uskoka pretresli stanove najmanje dvoje visoko rangiranih službenika šibenske Porezne uprave. Radi se o Željku Vujinu, pročelniku šibenske Porezne, i Vesni Restović, šefici ispostave. Oboje su na rukovodeće pozicije u Poreznoj upravi u Šibeniku došli u svibnju 2012. godine.

Prema neslužbenim informacijama, istražuje se zašto su odgovorne osobe u šibenskoj Poreznoj odgodile početak ovršnog postupka u slučaju poduzeća ATP u ljeto 2012. godine. Ovrha koja je trebala biti realizirana u slučaju ATP-a počekom ljeta 2012. godine, odgođena je za dok ne završi školska godina, tvrdi isti izvor.

Rude: Kad bi ovako primjenjivali zakon, pola Hrvatske bi bilo iza rešetaka

Naplatu duga koji je iznosio više desetaka milijuna kuna i nakupljao se čitavo desetljeće odgodili su, tvrdi za Šibenik.in izvor blizak njihovoj obrani, do kraja školske godine kako djeca koju je ATP vozio u školu ne bi ostala bez prijevoza.

"Kad bi primjenjivali zakone na način kako to radi USKOK u ovom slučaju, pola Hrvatske bilo bi iza rešetaka. Ovo dvoje službenika postupali su u krajnjoj nuždi, odgovorno, kako se ne bi srušio sustav školstva našem području. Taj dug, koji je na kraju došao na 70 milijuna kuna, nastajao je deset godina i ne shvaćam zašto USKOK ne istražuje kako je nastajao, nego okrivljuje ljude koji su došli na kraju postupka. A krivi su svi prije njih, od ministara u svim mandatima koji su djelovali dok je dug nastajao, svih premijera i svih ostalih. Kad bi tako počeli primjenjivati zakone, sve bi njih trebalo privesti, a onda bi pola Hrvatske završilo u zatvor. Gdje su bili dosad istražitelji?", pita se Ivan Rude, stečajni upravitelj ATP-a.

Pročitajte više