Senzacija na Braču: SDP-ov ministar odobrio katamaransku prugu HDZ-ovim načelnicima

SENZACIJA na Braču. SDP-ov ministar Siniša Hajdaš Dončić odobrio je zahtjev trojice HDZ-ovih načelnika s Brača i uveo katamaransku liniju koja od konca lipnja prometuje petkom i nedjeljom na relaciji Split - Postira - Pučišća - Povlja.

Ministarska pruga za ministarski vikend

Liniju održava katamaran Karolina nacionalnog brodara Jadrolinije, a s obzirom da povezuje kopno s mjestima Arsena Bauka i Ranka Ostojića pruga je već dobila laskavi naziv - ministarska!

Naime, katamaran plovi baš za dane vikenda kada bi ministrima zaista bilo zgodno skoknuti do svog otoka u ovim ljetnim mjesecima i provesti par dana u sjenovitom masliniku ili u brčkanju na plaži.

Katamaran polazi iz Splita u 9.30 sati, u Postirima je u 10.10, u Baukovim Pučišćima u 10.45, a Ostojićevim Povljima u 11.25 sati. Povratak je u popodnevnim satima, katamaran se u Split vraća "pet do pet". Planirano je, inače, da se ministarska pruga održava do 9. rujna. Zadnji put je ovakva linija bila u funkciji dalekih 70-ih godina prošlog stoljeća. Od tada ništa.

Bauk: Moglo je i ranije...

"Meni je žao što linija nije uvedena ranije i nadam se da će ubuduće ploviti svakodnevno i ujutro s otoka prema kopnu, a ne kao sada", kazao nam je ministar Bauk.

"Ja sam dosad dvaput koristio liniju, a kolega Ostojić nije jer on ide autom na Brač", doznajemo od ministra Bauka. Pruga je, po njemu, vrlo korisna, pogotovo zato što su Povlja cestovno izolirana od ostatka otoka.

Kalmeta nije imao sluha za Brač

Zanimljivo je svakako što je SDP-ov ministar prometa uveo liniju na zahtjev HDZ-ovih načelnika tri bračke općine. Baš čudi kako se za liniju nisu uspjeli izboriti dok je njihov Božidar Kalmeta grijao fotelju ministra prometa. On za Brač nije imao sluha...

Čudi to jer ovim svi dobivaju. I HDZ-ovi načelnici koji svojim biračima mogu predstaviti konkretna poboljšanja života, a i SDP-ovi ministri koji se u svakoj prilici također mogu pohvaliti svojim doprinosom. A i koji put zaploviti novom prugom.

Pročitajte više