Sijao strah po OŠ Vrgorac: Htio da mu kćer padne godinu pa napao učiteljicu i njezine sinove!

Foto: os-vrgorac.skole.hr

NAKON problema u školi u Klisu, novi slučaj u Vrgorcu. Policija je privela 52-godišnjaka jer je jutros u knjižnici Osnovne škole zaprijetio smrću 41-godišnjoj učiteljici i njezinoj djeci.

Slučaj je prijavila učiteljica, nakon čega je policija uhitila 52-godišnjaka. Prema posljednjim informacijama, uz kaznenu prijavu za prijetnju privest će ga na ispitivanje u Državno odvjetništvo u Dubrovnik.

Htio da mu kćer padne razred zbog loših ocjena

Kako doznajemo sa stranice Nastavnici.org, razlog za napad je bizaran. 52-godišnjak je, naime, htio da mu kćer, inače, učenica 8. razreda, padne godinu jer nije imala dovoljno dobre ocjene da upiše željenu Srednju ekonomsku školu. Svoju kćer posljednja tri tjedna nije ni slao u školu kako bi pala pa je obaviješten Centar za socijalnu skrb, a škola je kontaktirala i policiju jer je 52-godišnjak učiteljici prijetio i ranije.

Situaciju je usložila činjenica što 52-godišnjak ima dvostruko državljanstvo. Htio je, inače, da mu kćer osmi razred ponavlja u Ljubuškom, gdje i žive.

Raskidao svjedodžbu, demolirao zbornicu, napao učiteljicu i njezinu djecu...

52-godišnjak je jutros došao u školu i ispred pedagoginje raskidao svjedodžbu svoje kćeri. Krenuo je potražiti ravnatelja kako bi se s njim obračunao, no nije ga našao pa je demolirao zbornicu. U knjižnici je pronašao učiteljicu kojoj je i ranije prijetio te je navodno nekoliko puta pljusnuo. S njom su bili i njezini sinovi, jedan ide u 4., a drugi u 5. razred, stali su pred majku kako bi je zaštitili, no i njih je izudarao pa su svi potražili liječničku pomoć. Ozljede nisu utvrđene, nego samo reakcija na stres.

Nasilnika je policija ščepala prije no što je prešao granični prijelaz Orah. Nakon što se obračunao s učiteljicom i njezinim sinovima, poručio im je neka zovu policiju. Djeluje kao da je bio prilično siguran da će se izvući nekažnjen. Navodno se radi o bivšem policajcu... 

 

Pročitajte više