Sinj je spreman za Alku: Hoće li doći do prvog susreta Kolinde i Josipovića?

Foto: HIna

SVAKE godine početkom kolovoza, sjećanjem na bitku koja se održala 1715., Sinjani održavaju svoju vitešku Alku. Tako će se danas po 299. put održati jedinstveno alkarsko nadmetanje.

Ako je suditi po izvrsnim rezultatima na prethodnim danima Bari i Čoji, danas se očekuje još jedan odličan alkarski dan. Podsjetimo kako je Baru nakon pripetavanja s 10 punata pobijedio Tino Radanović, a jučer je Čoju s 10 punata pobijedio Dušan Ivandić.

Brojne kulturne i ostale manifestacije, a posebno one vjerskoga karaktera u čast Gospe Sinjske, uvertira su u poslijepodnevnu Alku koja počinje u 16.30 sati.

Sinj će danas biti političko i društveno središte Hrvatske. Alka će se održati uz nazočnost pokrovitelja, predsjednika Ive Josipovića, a dolazak je najavio i predsjednik Sabora Josip Leko te brojni saborski zastupnici, ministri u Vladi RH, visoki časnisi HV-a predvođeni načelnikom Dragom Lovrićem. Sinj i cetinski kraj spremni su za još jedno alkarsko nadmetanje. Najavljen je i dolazak vrha HDZ-a, s kojima bi trebala doći i Josipovićeva protukandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović.
 

Pročitajte više