Širi se istraga protiv Bandića? Na meti PNUSKOKA Bandićev suradnik Ivica Lovrić

Foto: Željko Lukunić,Goran Stanzl/Pixsell; Hina; M.P.Š.

POLICIJSKI USKOK ušao je u prostore koji koristi pročelnik zagrebačkog gradskog ureda za odgoj, obrazovanje i sport Ivica Lovrić. Pretres je trajao dobar dio dana, a s Lovrićem je bio odvjetnik Krešimir Krsnik.

"Za sada nemamo izjave. Imajte razumijevanja", rekao je Krsnik jutros na upit Indexa. Podsjetimo kako je Krsnik ujedno i odvjetnik Milana Bandića.

Lovrića su istražitelji iz njegovog stana ispratili jutros oko 11:30. Okupljenim novinarima Lovrić nije želio davati izjave. "Slabo stoje, to je sve limunada", kratko je poručio Lovrićev odvjetnik Krsnik.

Nakon što su tijekom jutra pretresli Lovrićev stan, Lovrić je oko podneva u pratnji istražitelja stigao u ured gdje se također vršio pretres.

Ubrzo nakon Lovrića je do ureda stigao i Krsnik, koji nije želio davati izjave novinarima već je samo kazao: "Šta me slikate, nisam ja Severina".

Lovrić je, prema neslužbenim informacijama, pod istragom zbog KK Cibona. Što točno zanima istražitelje, za sada nije potvrđeno. Među stvarima koje bi mogle biti pod istragom su transfer Darija Šarića, u kojem je sudjelovala firma Josipa Klemma, kao i preuzimanje Ciboninih kredita od strane Grada Zagreba u zamjenu za poslovne prostore, ali i afera oko vlasništva i prava na korištenje kluba Saloon.

Klemm: Ovo što se događa Lovriću nema veze s pozajmicom za Šarića

"Mene nitko nije kontaktirao, a svima sam dostupan jer sam čitavo vrijeme na prosvjedu branitelja", izjavio je Klemm novinarima u Savskoj ulici.

"Odgovorno mogu reći da je u vezi pozamice za Šarića sve bilo po zakonu. Ovo što se događa Lovriću nema veze s tim. Mnogi bi me htjeli vidjeti u zatvoru, ali neće moći", rekao je Klemm, te dodao da mu je novac od pozajmice Ciboni vraćen.

"Klemm security je završio transakciju s njima, jedino što se firma odrekla nekih stvari, ali ne želim sebe promicati. To sam učinio za dobrobit kluba, malo je onih koji će se odreći 300.000 eura", tvrdi Klemm.

Petrović: Istražitelji su bili u Ciboni, uzeli su sve što im je trebalo

Lovrić je bio glavni Bandićev čovjek za saniranje duga za KK Cibonu, a zagrebačka gradska uprava javno se hvalila kako su uspjeli smanjiti dug za 40 milijuna kuna. Lovrić je bio u dvojakoj ulozi čelnog čovjeka sportskog kluba i pročelnika gradskog ureda za sport.

"U proteklo vrijeme istražitelji su u nekoliko navrata bili Ciboni, ali ne i jutros. Izuzeli su materijale koji su im trebali  Nemamo nikakve konkretne informacije", rekao je za Index predsjednik Cibone Aleksandar Petrović. U medijima se pojavila i kriva informacija da je policija bila u Ciboni, no tu informaciju opovrgnuo je aktualni direktor kluba Domagoj Čavlović.

"Nitko jutros nije bio u klubu, to je kriva informacija. U više navrata istražitelji su bili u klubu nakon uhićenja Milana Bandića", kaže Čavlović.

> Aco Petrović za Index potvrdio: S Bandićevim uhićenjem istražitelji su ušli u Cibonu

Hvalili se smanjenjem duga pa doveli Cibonu pred stečaj

Naime, politika zajedno s Bandićem i Lovrićem ulazi u Cibonu 2010. godine, a tada kreće sufinanciranje iz gradskog proračuna ali i vrtlog događaja u kojem je Cibona ostala bez klupskih nekretnina. Hvalili su se smanjenjem duga za 40 milijuna kuna, no na kraju su Bandić i Lovrić doveli klub na vrata stečaja.

Lovrić se povlači iz Cibone, a taj klub nedavno je pokrenuo predstečajnu nagodbu. Valja naglasiti da je u pritvoru i Zdenko Antunović član novoizabrane Cibonine skupštine. Više je puta potvrđeno kako je DORH ulazio u klub zbog niza nezakonitosti.

Uništavanje Saloona zbog "greške"

Index je iscrpno pisao i o aferi Saloon koja je opet vezana uz Lovrića i Cibonu. Naime, nakon što je nasilnim upadom privatne tvrtke Klokan, devastiran i potpuno uništen interijer kultnog zagrebačkog kluba Saloon, odgovorni čelnici grada Zagreba i Košarkaškog kluba Cibona priznali su u odgovoru na pisani upit Indexa kako su napravili propust koji će se pokušati ispraviti.

Nakon što je Index čelnike Grada Zagreba i KK Cibona suočio s dokumentacijom oko Saloona, ispostavilo se da Cibona nije smjela potpisati s privatnom tvrtkom ugovor o podnajmu prostora na Tuškancu.

Sporan transfer Šarića

Podsjetimo kako je pod istragom i transfer najpopularnijeg hrvatskog košarkaša Darija Šarića iz Zagreba u Cibonu. Istražiteljima je zanimljiva odšteta od 4 milijuna kuna, koju je Cibona isplatila KK Zagreb zahvaljujući kreditu od privatne zaštitarske tvrtke Klemm Security.

Pročitajte više