Šišakoviću 14 godina zatvora: "Ako je i rekla koju psovku, to nije razlog da je 31 put izbodete nožem"



ŽUPANIJSKI sud u Zagrebu proglasio je 22-godišnjeg Darija Šišakovića krivim za ubojstvo 37-godišnje profesorice Dijane Ćulibrk i nepravomoćno ga osudio na 14 godina zatvora.

Šišaković će, ako presuda bude pravomoćno potvrđena, odslužiti jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora, s obzirom da je ranije uvjetno osuđen na 10 mjeseci zbog krađe, te na šest mjeseci zbog posjedovanja 53 tablete Xanaxa.

Mladić je priznao ubojstvo, ali tvrdio je da se sve desilo u afektu. Na sudu je rekao da je u stan profesorice Ćulibrk došao kako bi naplatio dug, nakon čega ga je ona, kako kaže, počela vrijeđati. Sudac Željko Horvatović nije mu povjerovao.

Da se ne radi o ubojstvu koje je izvršeno u afektu, vidljivo je iz činjenice da je Šišaković iz stana ukrao televizor, laptop i zlatni nakit, koje je isti dan preprodao, zaključio je sud. Šišaković je proglašen krivim za ubojstvo iz koristoljublja.

"Uzrok vašeg ponašanja bila je ovisnost o drogama, a ne psovke. Ako je ona i rekla koju psovku, to nije razlog da je 31 put izbodete nožem. Kada bi to bilo tako, ova bi nacija, s obzirom koliko psujemo, nestala za godinu dana", obrazložio je sudac. 

Pročitajte više