Škorić uzvraća: Manistrant Baldasar sa sigurne je udaljenosti preko TV-a gledao rat u Hrvatskoj

Foto: Hina

PETAR ŠKORIĆ, predsjednik splitskog HDZ-a, šokirao se prozivkama gradonačelnika Ive Baldasara koji je danas "opleo" po porukama s jučerašnje proslave 24 godine HDZ-a u Splitu. 

Baldasar je zamjerio na ustaškom pozdravu gvardijana Gospe od zdravlja na propovijedi za Tuđmana, govoru mržnje, krivotvorenju povijesnih činjenica te izrazio nadu kako će dogodine HDZ dostojanstvenije i pristojnije proslaviti obljetnicu.

Manistrant Baldasar: "Usred rata povoljno je stekao stan na Zvončacu"

Škorić tvrdi kako je obljetnica proslavljena svečano i dostojanstveno u svakom smislu pa je začuđen "neprimjerenim i demagoškim reagiranjem gradonačelnika Baldasara, očito po nalogu središnjice SDP-a".

"Njemu očito smeta svako podsjećanje na povijesne činjenice iz vremena utemeljenja Hrvatske, koje bi svakako želio izbrisati iz memorije, jer znamo kako su se on i partija ponijeli u tom trenutku. Otkuda pravo Ivi Baldasaru da glumi moralnu vertikalu, proglašava govor mržnje i dijeli lekcije o domoljublju, demokraciji i pristojnosti? To je sramotno i licemjerno! U najtežim trenucima za sudbinu našeg Splita, ovaj manistrant je sa sigurne udaljenosti preko TV ekrana promatrao rat u Hrvatskoj i zanimao se u to vrijeme samo za cijene nekretnina kako bi usred rata povoljno stekao stan na Zvončacu", optužio je Škorić Baldasara. 

Ne dižu poreze: "Nakon dvije godine vlasti i demokracija Sjeverne Koreje čini se prihvatljivom"

Šef splitskog HDZ-a napravio je i prilično smjelu usporedbu.

"Nakon dvije godine vlasti Zorana Milanovića i demokracija u Sjevernoj Koreji čini se prihvatljivom. Barem ne diže poreze na mjesečnoj razini. Vaša vlast dovela je zemlju do ruba ponora. Zato, molim vas, nemojte nam više pričati što je dobro za Hrvatsku. Jedino dobro Hrvatskoj i našem narodu možete učiniti tako da što prije odstupite. Što je Baldasaru s predizbornim obećanjima koja su vrištala s predizbornih plakata? Danas radite sve suprotno od onog što ste obećavali građanima. Vaš cilj je jasan. Doći na vlast i zbrinuti sebe i svoje. Nakon što ste to i napravili, sve drugo za vas je govor mržnje", zaključio je Škorić.

Pročitajte više