Skoro se potukli Jovanović i Linić

Foto: Hina, Index

UOČI subotnje sjednice Glavnog odbora SDP-a, koji bi trebao potvrditi odluku Predsjedništva o isključenju Slavka Linića, danas se sastao riječki ogranak SDP-a.

Prvo se u 17 sati sastalo Predsjedništvo, a potom i Gradski odbor SDP-a na kojem je zaključeno da će na subotnjoj sjednici biti jednoglasno protiv Milanovića i isključenja Slavka Linića iz stranke. Na Gradskom odboru bio je prisutan i sam Linić.

Očekivano, jedan je riječki SDP-ovac još jednom stao na stranu Milanovića. Jovanović je, naime, petnaestak minuta prije završetka, vidno ljutit, napustio sjednicu Gradskog odbora. Navodno su između njega i Linića pale teške riječi i žestoke optužbe. Jovanović je Linića optužio da je jako naštetio stranci, nakon čega su se na njega obrušili ostali SDP-ovci.

Prema neslužbenim informacijama, situacija je bila na rubu fizičkog incidenta: Jovanović se Liniću unio u lice i optužio ga da uništava stranku prije nego je uz psovku napustio sjednicu riječkog SDP-a. Ostali su riječki SDP-ovci Jovanovića proglasili izdajicom.

Obersnel: Pitajte Jovanovića što je bilo

Predsjednik riječkog SDP-a Vojko Obersnel komentirao je nakon sjednice Gradskog odbora da je bilo riječi o rezultatima izbora za Europski parlament, ali, očekivano, i o izbacivanju Linića iz stranke.


"Jednoglasan stav svih članova GO SDP-a je, ukoliko takav prijedlog bude u subotu na Glavnom odboru stranke, da se glasa protiv izbacivanja Linića iz stranke", kazao je Obersnel. Nije htio komentirati razloge zbog kojih je Jovanović izjurio sa sjednice, već je samo zaključio da o tome novinari trebaju njega pitati. A Jovanović danas nije bio raspoložen za izjave.

Komentirajući mogućnost da bi članovi Glavnog odbora koji podržavaju predsjednika SDP-a Zorana Milanovića mogli reći da bi, ako ne podrže Milanovićev stav da Linića treba isključiti iz stranke, značilo i pad Vlade, Obersnel je izjavio da se u ovom trenutku raspravlja o sudbini Slavka Linića u kontekstu članstva u SDP-u. "Što će to značiti za Vladu i predsjedništvo SDP-a to oni moraju sami sa sobom raščistiti računajući na odluku koju su donijeli", istaknuo je.

Linić bez komentara

Slavko Linić nije novinarima želio dati izjavu nakon izlaska sa sjednice.

Podsjetimo, predsjednik riječkog SDP-a i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel izjavio je ranije da mu je žao što je predsjedništvo stranke odlučilo da se Slavka Linića izbaci iz SDP-a te da se srami takve odluke predsjedništva.

Obersnel je kazao kako je očito da nije bilo ni volje ni snage za razgovor ili rješavanje problema razgovorom. "Mislim da je ovo samo otvaranje još jednog problema i još jedan udarac SDP-u, a ne rješavanje problema koji očito postoji", kazao je.

Rekao je da se srami takve odluke kao dugogodišnji član SDP-a. No, dodao je, svatko od nas snosi posljedice za vlastite odluke prije ili kasnije, pa će se to dogoditi i s predsjedništvom SDP-a.
 

Pročitajte više