Slavko Linić se vratio u Sabor: "Ovo je puno lakše od ministarskog posla"

Foto: Hina

BIVŠI ministar financija Slavko Linić pojavio se jutros u Saboru, nakon što mu je danas aktiviran mandat. Bivši član Milanovićeve vlade već se prijavio u saborskoj raspravi na temu prijedloga zakona o regulaciji tržišta željezničkih usluga tvrdeći da su željeznice uvijek zanimljiva tema.

Lakša saborska klupa od ministarske fotelje

"Uvijek dobro. Moram reći, puno lakše nego na ministarskom mjestu. Bit će mi malo lakše", rekao je Linić okupljenim novinarima. Upitan je li jučerašnjim nedolaskom na aktualno prijepodne htio izbjeći premijera Zorana Milanovića Linić je uzvratio: "Zavjere i teorije zavjere nisu predmet mog interesa".

Povratak Slavka Linića pozdravio je s govornice Don Ivan Grubišić.

Podsjetimo, Linić je već šesti ministar koji nije završio svoj mandat u Vladi premijera Zorana Milanovića. No, Linić je prvi koji je smijenjen dok su Zlatko Komadina, Mirela Holy, Veljko Ostojić, Radimir Čačić i Neven Mimica dali ostavke iz različitih razloga.

Izgubio povjerenje

"Rekao sam mu da nema moje povjerenje i da ne vidim kako bismo mogli nastaviti ovu suradnju. Za njegovog nasljednika ću predložiti Lalovca. Do ovoga je došlo jer me prije dva mjeseca bivša šefica Porezne upozorila na neke sumnjive predstečajne nagodbe. Pretpostavljali smo da je riječ o grešci, ali trebalo je odgovoriti na pitanje zašto? Odgovor nisam dobio. Predstečajne nagodbe su diskrecijski postupak i moraju biti besprijekorne. Moj posao je da provjeravam, postavljam pitanja i dajem naputke. Greška se može dogoditi...", objašnjavao je Milanović smjenu Linića.
 

Pročitajte više