Milanović u Saboru predstavio Lalovca: On će uvesti reda u Poreznu upravu

Milanović u Saboru predstavio Lalovca: On će uvesti reda u Poreznu upravu

Foto: Hina

"BORIS LALOVAC javnosti je poznat zbog svoje kompetencije, iskustva i mladosti", rekao je Zoran Milanović predstavljajući svog budućeg ministra financija saborskom Odboru za financije i državni proračun. Lalovčevo imenovanje, podsjećamo, najprije mora potvrditi Sabor.

Saborski odbor podržao je imenovanje Lalovca za novog ministra financija. Saborski zastupnici o imenovanju Lalovca glasat će do kraja ovog tjedna.

Lalovčeve kvalifikacije, rekao je Milanović, jamstvo su da će novi ministar financija biti dorastao izazovima koji ga čekaju.

"Ono što ostaje pred njim je sređivanje sustava i uvođenje reda u Poreznu upravu i ostatak sustava. Bez politiziranja, tu je bilo propusta. Gospodin Lalovac za to ima srce i pluća. Trebat će mu pluća", rekao je Milanović koji je sjednicu odbora napustio odmah nakon što je nahvalio Lalovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budući ministar kazao je da porezni sustav u Hrvatskoj treba polagano mijenjati. Dodao je da neće biti novih poreza za gospodarstvo.

"Dva stupa poreznog sustava su oporezivanje potrošnje kroz PDV i oporezivanje rada i dohotka. Treći stup koji se tiče oporezivanja imovine je na niskim granama. Porezni sustav treba polako mijenjati. To ne treba ići preko noći. Porezna politika neće izvući Hrvatsku iz krize, u recesiju nismo ni došli zbog porezne politike nego zbog strukturnih problema", kaže Lalovac.

A evo što je Lalovac već ranije najavio kao svoje prve poteze u ministarkoj fotelji:

"Projekt razduživanja građana, projekt predstečajnih nagodbi koji će dobiti novu formu; dakle viša uloga sudova i u konačnici nova zaduženja, ali sve u skladu s proračnom, kako je bilo unaprijed i dogovoreno", rekao je Lalovac.

Imenovanje novog ministra Lalovca rezultat je nezadovoljstva premijera Milanovića radom sad već bivšeg ministra Linića, a sve je kulminiralo slučajem "Spačva". Sabor bi o povjerenju Lalovcu mogao glasovati već sutra kada se u saborske klupe u redove SDP-a vraća bivši ministar, Slavko Linić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara