Smrad parafina širio se Karlovcem: U RIPS-u izgorio cijeli proizvodni pogon i dio skladišta

VELIKI požar sinoć oko 22.50 sati je zahvatio proizvodne pogone karlovačke tvrtke RIPS Salopek, a vatra je ugašena tek danas ujutro.

"Požar je lokaliziran oko 1 sat i u 7 ugašen. Radimo na hlađenju. Očevid će najvjerojatnije biti moguć tek sutra, a šteta je ogromna", rekao je Media servisu zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Karlovac Miroslav Rade.

Izgorio pogon i dio skladišta

Vatrena stihija je zahvatila oko 1000 četvornih metara, a osim proizvodnog pogona, izgorjelo je i 30 posto skladišta. Drugi dio skladišta i ureda nisu izgorjeli jer su izdvojeni od proizvodnog pogona. Osim svijeća i lampiona, gorjela je i plastika te parafin, pa se na širem području grada osjetio jak smrad.


RIPS je smješten na Vatrogasnoj cesti, pa su vatrogasci vrlo brzo došli do mjesta događaja. Sva raspoloživa vozila Javne vatrogasne postrojbe Karlovca uz pomoć DVD-a Vatrogasne zajednice gotovo su se 3 sata borili s vatrenom stihijom. O požaru je iz Policijske uprave karlovačke izvijestio Jadranko Makarić.

Nikoga nije bilo u pogonu

"Sinoć oko 22.50 sati došlo je do požara u proizvodnoj hali svijeća u Karlovcu u gradskoj četvrti Gaza. Požar su gasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Karlovac i DVD-a s područja grada Karlovca. Požar je lokaliziran i pod nazorom, a tijekom dana bit će izvršen očevid", rekao je Makarić.

Kako doznajemo, u trenutku požara nije bilo nikoga u tvrtci, ali su proizvodni pogoni u potpunosti izgorjeli. Kako je došlo do zapaljenja nije poznato, a brza intervencija karlovačkih gasitelja spriječila je daljnje širenje požara.

Pročitajte više