Sramota Porezne i Linića! Zapečatili slastičarnicu iako je račun uredno izdan, a inspektor je pobjegao sa sladoledom!

Foto: Dubrovački dnevnik

IAKO su kamere snimile cijeli događaj, Porezna je naredila vlasniku slastičarne da zapečati lokal i plati kaznu od 20 tisuća kuna! Naravno, nema niti pravo žalbe! Podsjetimo, porezni inspektor došao je u slastičarnicu, zatražio kuglicu sladoleda, dobio je, a djelatnica se okrenula prema kasi kako bi mu izdala račun. No, on je pobjegao. Kada se ona okrenula, njega više nije bilo. Vratio se malo kasnije, vjerojatno nakon što je pojeo sladoled, i pokazao značku. Djelatnica je iz smeća izvadila njegov račun, no njega nije bilo briga!

Ministarstvo financija radi predstavu, pa eto neka svi sad gledaju!

"Nevjerojatno. Poslao sam snimku nadzorne kamere na adrese Porezne uprave i na adresu ministarstva i ništa. Ni isprike, ni ičega. Nego kazna. A iz snimke je razvidno kako nije bilo prekršaja i kako inspektor nije pričekao ne 4 nego 2 sekunde da mu se preda račun", kaže vlasnik slastičarne Stjepan Perić za Index. Kako nam je otkrio razmatra i privatne tužbe, a nakon svega je ogorčen. Naime, dobio je odgovor da je u pravu, no da u trenutku prodaje nije predočen račun!?  

"Ovako svi mi ispadamo kriminalci. A nismo. Radimo svoj posao pošteno. Oni gore u Ministarstvu financija od svega rade predstavu. Pa eto! Eto im! Imaju predstavu. Neka svi gledaju", ogorčeno će Perić za Index. 

Zatvaranja zbog 10 kuna i rada 3 minuta nakon kraja radnog vremena!? 

Lokalni portali u Dubrovniku pišu kako su još neki  objekti u Dubrovniku zatvoreni na sličan način. 

Portal Oko donosi priču o Sandwich baru Buono koji je dobio kaznu jer je račun izdan u 2.03 sata, odnosno tri minute nakon isteka radnog vremena. Objekt je zapečaćen. Dubrovniknet objavio je slučaj koji se dogodio za vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva u jedrenju na dasci u Vignju na polutotoku Pelješcu kada su inspektori "upali" u ugostiteljski objekt K2. Navodno je nađen višak u blagajni od 10 kuna. Dubrovački Dnevnik piše o pekari Babić te o frizerskom salonu u Dubrovniku.  
 
Linić i dalje prijeti

 Da Linić podržava ovakav nastup svojih ljudi dao je naslutiti neki dan. Kazao je pred kamerama kako će svi koji u Poreznoj upravi podignu efikasnost imati njegovu zaštitu! Poručio je da će do kraja godine nadzor Porezne uprave biti još žešći te da će dodatno istražiti one kojima zatvore lokale.

"Onima kojima zatvorimo lokale ćemo istraživati i imovinu, i kako je radio, i zašto ima veći promet. Prema tome, oni koji neće plaćati imat će dobar nadzor po svim elementima. Da biste izbjegli dodatne kontrole i vraćanje u prošlost nastojte raditi korektno i plaćati porez. Tada ne ulazimo u prošlost. Jednostavno, tražimo odgovornost poreznih inspektora. njihovih rukovodioca, a dižemo i veću odgovornost poreznih obveznika. Nema više popuštanja.", zaprijetio je Linić.

Pročitajte više