Srpski ministar financija: Srbija će postati "pozitivna priča"

Foto: Arhiva 

MINISTAR financija Srbije Lazar Krstić izjavio je da je podrška na koju su naišli u Svjetskoj banci, MMF-u, pa i State Departmentu, dokaz vjerodostojnosti politike vlade u Beogradu i izrazio uvjerenje da će Srbija postati pozitivna priča, kakvih u Europi nema mnogo, prenosi Tanjug.

“Nastavljamo razgovore s MMF-om i to je proces koji traje, nije nešto što se lomi preko koljena. Mi sada pokušavamo usuglasiti, na tehničkoj razini. sve pretpostavke”, rekao je srpski ministar financija.
 
On je istaknuo da je dobivena pozitivna ocjena za program Vlade Srbije, koji ”nije lak, ali je odgovoran, i ima za cilj postaviti stvari na svoje mjesto".
 
Prema njegovim riječima, vladine mjere se ne odnose samo na fiskalnu konsolidaciju, već su usmjerene i na stimulaciju rasta.
 
“Tu mislim na poboljšanje poslovne klime i povoljne kredite, kao posljedicu dobrih bilateralnih odnosa, kao što je primjer s Abu Dhabijem. Također, samim restrukturiranjem javnih poduzeća otvorit će se prostor za konkurentnost u nekim područjima”, naglasio je Krstić.
 
Krstić je ocijenio da je za Srbiju sada glavno pitanje ekonomske predvidljivosti i srednjoročnog planiranja, za uspjeh kod stranih i domaćih investitora.
 
“Sad smo prvi put izašli sa slikom koja nije samo za sutra, već s ciljem koji bi se mogao ostvariti u iduće tri do četiri godine. Vjerujem da ćemo postati pozitivna priča, kojih u Europi nema puno i da će to biti pozitivna stvar za naše gospodarstvo”, naglasio je srpski ministar financija.
 
 

Pročitajte više