Srpski predsjednik: Ratovali smo i umirali zbog tuđih svađa

Screenshot: RTS.rs

NA SVEČANOSTI povodom Dana vojske Srbije, srpski predsjednik Tomislav Nikolić rekao je da očekuje da će Srbija dobiti naknadu štete koja joj je nepravdom učinjena 1999. godine. Poručio je, kako prenosi RTS, da je zadatak Srbije sada da se rađa i živi, a ne da ratuje i umire, posebno ne zbog tuđih svađa. "Hoće nas uvući u stradanja, a puno smo stradali upravo mi", dodao je.

"Opravdanje za bombardiranje jedne suverene zemlje, članice UN-a i ubijanje njene djece te uništavanje bogatstva koje su stvorili njeni građani, našle su u sprečavanju potencijalnog stradanja. Bolje da nisu izmišljali nikakav razlog jer ga nije ni bilo. Ili je bolje da priznaju da je razlog stvaranje albanske države na teritoriju Srbije", kazao je u svom govoru Nikolić.

Pitao se i postoje li međunarodni sudovi samo zato da bi se oprala savjest onih koji čine nepravdu te kome sudu bi se trebala žaliti Srbija a da bude objektivan i pravičan.

"Srbija je u Drugom svjetskom ratu bila na strani pobjednika, ali je svoj identitet utopila u zajednicu stvorenu na kompromisu i oproštaju neoprostivog. Kao zahvalnost zam to dobili smo zločine, progone, uvrede i tužbe", komentirao je Nikolić.

 

Pročitajte više