Starac krcat opasnim kemikalijama i eksplozivom izazvao opsadno stanje u Sloveniji

Foto: policija.si

PRAVO opsadno stanje vladalo je u srijedu do ranih popodnevnih sati u ljubljanskoj četvrti Novo Polje, u blizini kuće nasilnog 72-godišnjeg muškarca koji je u njoj skladištio velike količine opasnih kemikalija i eksploziva.

Ljubljanska policija potvrdila je da je ujutro zbog sigurnosti evekuirala oko 70 stanovnika obližnjih kuća, ali je u ranim popodnevnim satima opozvala opasnost, uništivši na siguran način neke od opasnih kemikalija na licu mjesta zbog bojazni da bi njihovo transportiranje moglo izazvati eksploziju.

Muškarac, koji je najprije bio prijavljen zbog obiteljskog nasilja, a onda prijetio policiji i istražnom sucu kod kojega je doveden, nalazi se u pritvoru, a policija nastavlja s istragom kako bi utvrdila čemu je velika količina opasnih tvari koju je posjedovao bila namijenjena.

Mediji su objavili da je u kući pronađeno više od 1000 litara opasnih zapaljivih kemikalija, 6 kilogram baruta i jedan kilogram eksploziva.

Kuća je zbog opasnosti više sati bila blokirana, a u blizini je za svaki slučaj čekalo vozilo hitne pomoći te stručnjaci za eksplozive.

Pročitajte više