Stožer za obranu Vukovara čeka Milanovića i tvrdi: Iza nas ne stoji HDZ

Foto: Hina

STOŽER za obranu hrvatskog Vukovara do zadnjeg trenutka čekat će premijera na sastanku koji bi trebao početi u podne. Poziv da dođu u Banske dvore su odbili, ali pristaju na novi sastanak pod uvjetom da uvjeta nema.

Pozivom na poziv uzvratio je Stožer premijeru na želju da razgovaraju o problemima oko dvojezičnih natpisa. Nedolazak u Zagreb, ministar branitelja Predrag Matić je protumačio - cilj nije dijalog nego nedemokratsko rušenje vlasti, aludirajući kako iza svega stoji HDZ.

"Ako je neki dan bilo lako doći na konzultacije u Zagreb kod ne znam koga ili zna se koga, zašto bi bilo problem doći do legitimnog predsjednika hrvatske Vlade, gospodina Zorana Milanovića"

"Ne znam da HDZ stoji iza nas. Ako je to točno, ne mogu to vjerovati, valjda bih nešto znao oko toga", odgovorio je Vlado Iljkić iz Stožera i dodao - čekat ćemo premijera, a ako i ne dođe, sastanak ćemo održati.

Smeta im što je Milanović pozvao na, kako kaže, sućutni sastanak jer je jasno poručio da se po pitanju dvojezičnosti ne može učiniti ništa. Naime, stav je Banskih dvora da se zakoni moraju poštovati. Iljkić otvorenom ostavlja mogućnost da se sastanak s vladajućima uskoro održi u Vladi:

"Bilo bi stvarno lijepo da ne postavlja uvjete. Ako želi doista dijalog, razgovarat će s kim dođe. Neka ga sigurnosne službe provjere, a ako je netko u tom smislu nepoželjan, u redu, ali da ne uvjetuje ništa"

Pročitajte više