Suđenje Sanaderu: Za svjedoka pozvali krivog Zubaka, a Jelinčić ustvrdio da je Thompson dobio pola milijuna da ne pjeva!

Foto: Damjan Tadić/Cropix

U NASTAVKU suđenja za Fimi mediju, pojavili su se novi svjedoci Krešimir Bauer, Zvonko Zubak i Mario Jelinčić.  Jelinčića je predložio USKOK, nakon što im se on obratio s tvrdnjom kako ima određena saznanja o ugovoru koji je potpisan između pjevača Marka Perkovića Thompsona i HDZ-a.

Vlasnik informatičke tvrtke Mario Jelinčić se prije mjesec dana sam javio USKOK-u tvrdeći da je 2007. godine sastavio ugovor između pjevača Marka Perkovića Thompsona i HDZ-a. Radi se o 'famoznom' ugovoru prema kojem je Thompson dobio pola milijuna eura da 2007. godine ne pjeva ni za jednu političku stranku, a što je pjevač na sudu porekao. Jelinčić je rekao da je sastavljanje tog ugovora od njega zatražio fra Slaven Milanović Litra, kojeg poznaje desetak godina.

Mario Jelinčić na suđenju Sanaderu ustvrdio je kako je on sastavio ugovor prema kojemu je Thompson dobio pola milijuan eura da ne pjeva biti za jednu političku stranku 2007. godine! Osoba koja ga je tražila da sastavi ugovor je fra Slaven Milanović Litre, kojega dugo poznaje pa nije sumnjao u njega.

"Došao je i rekao mi da je novac isplaćen. Dakle, sve što govorim, govorim od njega, ni s kim drugim nisam imao kontakt, da je falilo' nekih 6-7 tisuća eura, na što sam se ja nasmijao. Sve skupa mi je to bila dobra šala i dobra priča, dok se nije prije godinu dana to nije počelo odvijati preko medija", rekao je Jelinčić.

Na ročištu u travnju svjedočio je fratar Slaven Milanović Litre, koji je potvrdio zajednički odlazak u Carinu s Markom Perkovićem. Litre je ustvrdio da Thompson nije primio nikakav novac od Mladena Barišića, niti da bi mu ovaj platio 500 tisuća eura da ne nastupa za neku drugu stranku, a ne sjeća da je od Marija Jelinčića tražio da naprave neki ugovor.

Pavošević: To nije taj Zubak!

Danas je na Fimi mediji svjedočio i Zvonko Zubak, no ubrzo je utvrđeno da se ne radi o Zubaku koji je Branki Pavošević predao donaciju od 10.000 eura. Pavošević je na sudu rekla da ne zna tko je taj čovjek i da je kod nje bio 'neki drugi Zubak', na što je svjedok ustvrdio da mu 'sve ovo liči na bosansku seriju Lud, zbunjen, normalan'.

Podsjetimo, optužnica tereti bivšeg premijera Ivu Sanadera i suoptužene da su iz državnih tvrtki i institucija izvukli oko 70 milijuna kuna preko marketinške agencije Fimi Media.

Pročitajte više