Svatko smije pljunuti Vladu. Osim HDZ-a.

OVO ZVUČI kao Kvaka 22.

Svatko normalan danas ima pravo napasti Vladu. Ali kad je napada HDZ, onda to nikako ne može biti normalno.

Tomislav Karamarko i njegova ulickana družina izašli su u javnost s kritikom vladajuće garniture, zamjerajući joj iste one stvari koje je HDZ i sam radio. Pritom su čak i u pravu. Ali koga briga?

Tko danas više obraća pažnju na ono što govori stranka s optuženičke klupe. I još bolje, što HDZ bude više mlatio po Vladi, to se SDP može osjećati sigurnijim na vlasti.

Toliko sigurnim da je čak i Gordan Maras smogao hrabrosti odbrusiti Karamarku i njegovoj kamarili.

Bavljenje samim sobom

HDZ zamjera Vladi da se šest mjeseci bavila sama sobom. Zamjera joj nepotizam, temeljitu čistku kadrova i dovođenje nekompetentnih ljudi. Zamjera joj da odustaje od gradnje Pelješkog mosta. Da podiže PDV. Ruši BDP.

I sve je to točno. Ali tko je HDZ da to govori?

HDZ se osam godina bavio sobom, svojim potrebama i interesima. Bavi se i sad koprcajući se pod optužnicom za crne fondove. Dvadeset godine HDZ je čistio službe i postavljao svoje ljude, kumove, nećake, prijatelje, kompetentne jedino za pljačku i uništenje. HDZ je prvi stopirao Pelješki most. Prvi je podigao PDV. Prvi srušio BDP.

HDZ je prvi oglodao Hrvatsku i ispljunuo ostatke.

Igraju se opozicije

Pohvalno je što se Tomislav Karamarko sa svojim drugarima odlučio igrati opozicije. To je smiješno, jadno i degutantno, ali svejedno pohvalno.

Netko je s time morao napokon početi, a ukoliko to pomaže HDZ-u da se bolje osjeća, onda samo naprijed.

Međutim, što će Karamarko više izlaziti u javnost, to će građane više podsjećati na činjenicu da ova vlast zapravo nema alternativu. Odnosno, da se izbor kreće između ovog pravog HDZ-a i njegove saharinske inačice.

I tako je kreirana politika detanta.

Sve se može upotrijebiti protiv njih

HDZ ne može napadati SDP jer sve što kaže može se upotrijebiti protiv njega. SDP ne može uzvraćati napade jer podsjeća ljude na HDZ. Stoga im je najbolje da šute.

To njihovim čelnicima ionako najbolje ide.

Hrvatska je tako zapela na rubu provalije: između Vlade koja skoro svakim danim, svakom izjavom i svakim potezom sve više gubi kredibilitet i opozicije koja je taj kredibilitet odavno izgubila.

Sva sreća da je Ivo Sanader kriv za sve.

Ostale komentare autora pročitajte ovdje

Pročitajte više