Sve dam, samo da prodam: Kerum se riješio Bena i Rogoznice, Fani ostala bez Prve vode?

Foto: Index

KERUM se vadi iz dugova i (ras)prodaje sve što je preostalo. Uvala Bene d.o.o. s restoranom Benedikt na Marjanu promijenila je ljetos vlasnika. Sad je Fanin brat Saša Horvat glavni. Ne zna se čemu ovo. 

Pretpostavlja se da se također radi o sklanjanju imovine na sigurno, daleko od domašaja vjerovnika i države koja od Kerum d.o.o. potražuje 3,5 milijuna kuna poreza.

Otišla i Prva voda?

Kako doznajemo iz Kerumu bliskih krugova, nije samo teren na Bačvicama promijenio vlasnika, već se isto dogodilo i s hotelom koji je počeo graditi u Rogoznici. Kupac nije poznat našem izvoru.

Navodno se prodao i teren na Prvoj vodi na Marjanu, na kojem je Fani kanila sagraditi restorančić, no stvar je pala u vodu kada su se Splićani pobunili protiv gradnje. Prodaja nije potvrđena, no navodno je stvar pri kraju, ako već nije realizirana. 

Gastarbajter će završiti hotel na Žnjanu?

Slobodna Dalmacija otkrila je nedavno i kako je započeti, ali nikada završeni hotel na splitskom Žnjanu, odmah ispod Nevenkine nove kockaste građevine, Kerum također prodao. Novi je vlasnik nepoznati gastarbajter iz Berlina Ante Omrčen, koji je za Slobodnu izjavio kako hotel misli sigurno završiti, i to brzo.

Oko Keruma se sve čvršće steže obruč, Državno odvjetništvo interesira se i za prevaru vjerovnika, ali i nenamjensko trošenje sredstava koja su se godinama u Gradu Splitu prikupljala za sanaciju Karepovca. Keruma su već ispitali u Državnom odvjetništvu, a policija je na Trgovačkom sudu tražila podatke oko stečaja Kerum d.o.o.

 

Pročitajte više