Teška prometna nesreća kraj Duge Rese: Poginuo jedan mladić, trojica ozlijeđeni

Foto: DugaResa.net, Google Maps

U SLIJETANJU osobnog automobila s državne ceste kraj Duge Rese rano jutros poginuo je 20-godišnji mladić, dok su trojica mladića ozlijeđeni, doznaje se u karlovačkoj policiji. Nesreća se dogodila oko 2.20 sati, petstotinjak metara prije Duge Rese iz pravca Karlovca.

Nesreća se dogodila na državnoj cesti D3 u Gornjem Mrzlom Polju, a kako prenosi DugaResa.net, do nesreće je došlo zbog prebrze vožnje s obzirom na smrznut i skliski kolnik. Vozač je u lijevom zavoju izgubio kontrolu nad upravljačem automobila te je uslijedila nekontrolirana vožnja, prelazak preko trake kojom se prometuje iz suprotnog pravca, a potom i slijetanje u jarak između željezničke pruge i ceste pokraj suprotne strane kolnika, one u smjeru Karlovca.

Dijelovi automobila razasuti su stotinjak metara cestom. Intervenirali su i vatrogasci DVD-a Stara Sela, čiji je zadatak bio počistiti krhotine automobila.

Dok je trajao policijski očevid, dionica D3 Duga Resa-Karlovac u potpunosti je bila zatvorena za promet od dugoreške benzinske postaje do čvora u Maloj Švarči. Promet se odvijao obilazno preko Donjeg Mrzlog Polja. U 6.23 sati očevid je dovršen i prometnice je očišćena te je ponovno uspostavljen promet.

Trojicu ozlijeđenih mladića iz Karlovca Hitna pomoć je prevezla u Opću bolnicu Karlovac.

Poginuo putnik u automobilu

"Osobnim automobilom pulskih registracijskih oznaka, upravljao je 20-godišnjak iz Karlovca te je zbog neprilagođene brzine vozilo sletjelo van kolnika i prevrnulo se više puta. Tom prilikom, smrtno je stradao 20-godišnji putnik iz Karlovca. Drugi putnik, 17-godišnjak iz Karlovca, teško je ozlijeđen, a vozač i treći putnik su lakše ozlijeđeni. Materijalna šteta je veća od 20.000 kuna. Protiv vozača slijedi kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu", rekao je Jadranko Makarić iz Policijske uprave karlovačke.

Pročitajte više