Thompson: Djeca imaju pravo na mamu i tatu! A što će biti s Hrvatima u EU, ne znam...

Foto: Grgur Zucko/Pixsell

KONCEM mjeseca naveliko se slavi diljem Hrvatske ulazak u EU. Premda će 30. lipnja na Poljudu ponovno zasvirati Marko Perković Thompson, njegov koncert nije dio EU programa.

"Izvorno smo htjeli napraviti koncert u rujnu, no Hajduk nam je dao jedini raspoloživi termin za 30. lipanj. Koncer na Poljudu nema veze s ulaskom Hrvatske u EU, uostalom, termin je dogovoren prije par mjeseci", kazali su Thompson i organizator koncerta Tomo Mrduljaš.

"Neka se političari izbore za Hrvatsku, oduvijek smo pripadali Europi"

Kada se sve već vrti oko EU, novinari su pitali Thompsona kako on vidi ulazak Hrvatske u zajednicu europskih naroda.

"Europa će s Hrvatskom biti zasigurno puno bogatija, a hoće li Hrvati biti bogatiji, ne znam. Na našim je političarima da se izbore za naše mjesto pod suncem. Inače, Hrvatska je uvijek bila dio Europe, oduvijek smo pripadali tom civilizacijskom krugu", kazao je.

"Djeca imaju pravo na mamu i tatu"

Komentirao je i svoju podršku građanskoj inicijativu "U ime obitelji".

"Dao sam im bezrezervnu potporu jer mislim da je obitelj vrlo važna za naše društvo. Djeca imaju pravo na mamu i tatu", kazao je Thompson.

Scena visoka 16, a široka 50 metara

Menadžer Zdravko Barišić kaže da će koncert na Poljudu biti spektakl dosad nezabilježen na ovim prostorima.

"Ni na čemu se nije štedjelo, s ovim koncertom dižemo ljestvicu za par letvica", kazao je Barišić. 

Scena će biti visoka 16 metara, a široka čak 50 metara. Snaga razglasa bit će 350 kW, a struja će se dopremati s agregata kako bi se osigurali što bolji tehnički uvjeti. Trava na poljudskom stadionu bit će kompletno prekrivena, a sve bi trebalo biti napravljeno u rangu koncertnih spektakala kakve priređuju AC/DC i Iron Maiden, koji su prije pet ljeta također gostovali na Poljudu, ali se nisu baš proslavili sa razglasom.

Pročitajte više